Gazete Emek- Sedat Peker, yaptığı paylaşımlarda, Ekrem Gülen'in, İş Bankası Yönetim Kurulu'na danışmanlık verdiğini belirterek, CHP'ye seslendi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticilerine seslenerek, iddialara adı karışan Ekrem Gülen'in İş Bankası Yönetim Kurulu Danışmanı olduğunu belirterek, ''CHP yetkilileri, siz İş Bankası’nın yasal hissedarı değil misiniz? Paramount Oteli’ndeki çökme ekibinin içinde olan, süslü sülünün koruma müdürü Ekrem Gülen’in o bankada ne işi var hiç soruyor musunuz? Merak etmiyor musunuz?'' dedi.

ekran-resmi-2021-06-15-12-20-27.png

Ekrem Güler'in, Sezgin Baran Korkmaz'a ait olan Paramount Otel'de kaldığını ve Korkmaz'dan 100 bin lira para istediğini iddia eden Peker, muhalefete, ''İş Bankası yönetimini kendileri ya da yakınları hakkında FETÖ soruşturmanız var deyip korkutularak, süslü sülünün koruma müdürünün İş Bankası yönetim kurulu danışmanlığına getirildiğini bütün herkes bilmektedir'' diye konuştu.

ekran-resmi-2021-06-15-12-20-58.png

‘CANAVAR HAİN, BUMALIMA SOKTU’

Çete lideri Sedat Peker, yayınladığı 9. videoda Ekrem Gülen ile ilgili iddiaları gündeme getirmişti.

Sedat Peker 9. videosunda Hakan Çalışkan’ın intiharını bir kez daha gündeme getirdi ve şunları kaydetti: “Başka, bunun eski koruması, kendi korumasıydı, onu koruma dair başkanı yaptı. Kim, Ekrem Gülen, kim Silivri’deki genç emniyet müdürünün intihar etmesine neden olan canavar hain, bunalıma soktu, kafasına sıktı.”

“ARANAN ADAMIN OTELİNDE HAKİM VE EMNİYET MÜDÜRLERİ KALIYOR”

Kara para aklama iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen ve firari durumda olan Sezgin Baran Korkmaz hakkında da konuşan Peker, şöyle demişti:

Bodrum'da Paramount Otel var. Sahibi kim, Sezgin Baran Korkmaz. Bu arkadaş Türkiye'de de ABD'de de aranıyor. Bu adamın otelinde kimler var. Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat, Ankara. Bu abi, o kadar rahat bir adam ki, sıfır X5'le görevine gidiyor geliyor. Kim ne der demiyor, kaç milyonluk araçla işe gidiyor.

Başka, bunun eski koruması, kendi korumasıydı, onu koruma dair başkanı yaptı. Kim, Ekrem Gülen, kim Silivri'deki genç emniyet müdürünün intihar etmesine neden olan canavar hain, bunalıma soktu, kafasına sıktı. Veysi Ateş, tatil ekibinde. Bunlar tatili de birlikte yapıyorlar, kesmeyi de birlikte yapıyorlar. Resul olaya sonradan dahil olacak, bunlar tatil ekibi. Bir de Muğla Emniyet Müdürü, Marina vardı ya, el konulan, şimdi de otele el koyuyorlar. Sezgin Baran Korkmaz, en son Mübariz de demişti, sendeki belgeler benim şirketim ama bende yok demişti, bende var kardeşim. Sakın onlarla anlaşayım deme, patlatırım rezil olursun. Müşteri portföyünün tamamı bende, hangi hakimler savcılar. Siz aranan adamın otelinde ne işiniz var? Hani lan faturalarınız? Suit odada kalıyorsunuz, 100 bin lira yapıyor, lan sizin maaşınız kaç para, hani fatura.

‘EKREM GÜLEN’İ İŞ BANKASI’NA SOKTU’

Koruma daire başkanını neden yapıyor biliyor musunuz, en önemli adamların yanına adam veriyorlar, polislerini koydu. Kıbrıs'taki adam kayıt yapıyordu ya, bu da polislere yaptırdı. Ekrem'i Emniyet'ten ayırdı, İş Bankası'na soktu, emniyet müdürünün İş Bankası'nda ne işi olur? Parasını ödeyemeyen, İş Bankası'na kalanlar var ya, büyük oteller, arsalar var ya, oraya operasyon.

SOYLU’NUN ESKİ KORUMASI

Ekrem Gülen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eski koruması olarak biliniyor. 1985 yılında polis kolejine giren Gülen, 2016 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine ulaştı. Ardından İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığına getirilen Gülen, daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı’na getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya en yakın olan emniyet mensuplarından biri olarak ismi sıklıkla anılan Gülen, 2019 yılında emekliye ayrılarak İş Bankası Güvenlik Müşavirliği’ne girdi.

YÜKSELİŞİ SOYLU’NUN ONAYIYLA OLMUŞ

Ekrem Gülen’le ilgili gazeteci Tolga Şardan 3 Mayıs 2019 tarihli yazısında, “Terfi etmeyi hedefleyen 2.sınıf emniyet müdürlerinin kariyerleri, Soylu’nun vereceği onaya bağlı. Elbette, böyle durumlarda liyakatin yerini torpilin alabileceği, kulis faaliyetlerinin yapıldığı sır değil” diyerek şu örneği verdi: “Soylu, İçişleri Bakanı olmasıyla birlikte İstanbul’dan tanıdığı ve 2. sınıf emniyet müdürü olarak görev yapan Ekrem Gülen’i ‘koruma müdürü’ olarak Ankara’ya getirdi. Polis Akademisi’nden 1993’te mezun olan Gülen, Ankara’ya gelir gelmez terfi süresi gereğince ve sicilinde herhangi bir sorun da bulunmadığından 2017’de 1.sınıf emniyet müdürü oldu. Gülen, hem Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Koruma Dairesi Başkanı yapıldı, hem de Soylu’nun hep yanında bulunarak aktif koruma müdürü olarak görev yaptı. Gülen, özel sektöre geçiş yapmak amacıyla geçen ay itibarıyla emekliliği alıp teşkilattan ayrıldı.”

CHP’DEN  SEDAT PEKER’E YENIT

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, bugün yaptığı paylaşımlarda, CHP yetkililerine seslenmiş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun koruma müdürüyken İş Bankası'na atanan Ekrem Gülen'i işaret ederek, "Bu şahsın özel olarak oraya monte edildiğini görmüyor musunuz?" diye sormuştu.

Peker'in paylaşımları sonrası CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özel, ''İş Bankası'nda Suçişleri Bakanı'nın şaibeli koruma müdürü derhal görevden alınmalıdır. Bu ismin nasıl göreve başladığı derhal açıklanmalıdır! Atamızın hisselerini temsil ettiğimiz, gözümüz gibi sakındığımız, tek kuruşuna dokunmadığımız İş Bankası'nın üzerine gölge düşürtmeyiz!'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Halk TV

Editör: TE Bilişim