Gazete Emek- Prof. Dr. Yaman Akdeniz, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'in YouTube kanalı ile Twitter ve Instagram hesaplarına "milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gerekçesiyle erişim engeli getirildiğini duyurdu. Akdeniz, kararın henüz uygulanmaya konulmadığını ifade etti.

Sedat Peker'den Uğur Dündar paylaşımı: 1996'da bir haber için beni aradı

Yaman Akdeniz'in Twitter'dan yaptığı paylaşımlar şu şekilde:

“HENÜZ UYGULANMADI”

"Sedat Peker'in YouTube kanalı ve bazı videoları ile Twitter ve Instagram hesapları, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle erişime engellendi. İlgili platformların Türkiye’de temsilcilikleri olmasına rağmen hakimlik kararı henüz uygulanmadı.

Sosyal medyada gündem olan "Katarlı gençler Türkiye'de sınavsız tıp okuyacak" haberlerine ilişkin  AKPden açıklama

Sorulmadan açıklayayım, engelleme kararı var fakat bu platformlar "https" protokolünü kullandığı için Türkiye'deki erişim sağlayıcıları bu adresleri engelleyemiyor. Karar ancak sosyal ağ sağlayıcıları tarafından uygulanabilir.

AKP’li Korkmaz Karaca, Sedat Peker’in Sezgin Baran Korkmaz iddiasını kabul etti: “Yanlış yapmışım”

Türkiye'de Twitter, YouTube ve Instagram'ın artık yasal temsilcileri var. Bu yasal temsilcilikleri Türkiye talep etti ve geçen sene 5651 sayılı Kanun değişti. Sözde bu platformlar "dize geldi". Türkiye ise uygulamada bu platformlara söz geçiremiyor."

PEKER’DEN ERİŞİM ENGELİ AÇIKLAMASI

Peker Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu sosyal medya hesaplarımı diyelim ki kapatmayı başardılar, size sözüm olsun gerekirse bildiklerimi dumanla paylaşacağım, ama gene paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

Peker'in paylaşımları şöyle:

"Youtube, Twitter ve Instagram hesaplarım mahkeme kararıyla ikinci kez kapatılmak isteniyor. Ancak bu platformların yöneticileri hali hazırda bunu uygulamıyorlar. Yani bizler gibi direniyorlar (bakalım ne kadar direnecekler).

Ben sizlerle bir akit yaptım. Bu sosyal medya hesaplarımı diyelim ki kapatmayı başardılar, size sözüm olsun gerekirse bildiklerimi dumanla paylaşacağım, ama gene paylaşacağım. Çünkü yapılan akitte verilen söz namustur."

Hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in hesaplarına erişim engeli talebi ilgili platformlar tarafından henüz uygulanmadı.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim