Gazete Emek- Şehirler arası ulaşım yasağı bu gece sona erdi. Şu ana kadar İçişleri Bakanlığı, yasağın uzatıldığına dair yeni bir açıklama yapmadı.

SON SAATLER

İçişleri Bakanlığı tarafından 3 Nisan tarihinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 günlük ulaşım yasağı getirmişti. Bakanlık daha sonra 18 Nisan’da aldığı uzatma kararıyla ulaşım yasağını 3 Mayıs 2020 olarak belirlemişti. Bu gece saat 00.00’da bu yasak bitti. Yasağın uzatıldığına dair ise şu ana kadar İçişleri Bakanlığı’ndan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Buna göre, 30 büyükşehir ve Zonguldak’a dair çıkarılan seyahat yasağı kalkmış olacak ve Pazartesi gününden itibaren bu şehirlerde yaşayan yurttaşlar, aksi yönde bir karar alınmadığı takdirde seyahat edebilecek.

30 BÜYÜKŞEHİR VE ZONGULDAK

Alınan kararla birlikte 30 büyükşehir (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ve Zonguldak’a giriş çıkışlar yasaklanmıştı. Yasağın bitimiyle birlikte yeni bir açıklamanın yapılması bekleniyor.

Kaynak: Dokuz8HABER

Editör: TE Bilişim