Gazete Emek- Edirne F Tipi Cezaevi’ndeki eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sedat Peker’in açıklamaları üzerine bir kez daha gündeme gelen devlet içindeki çetelerle ilgili 11 Mart’ta Gazete Duvar‘da yayınlanan yazısını hatırlattı.

‘2 AY 13 GÜN ÖNCE YAZMIŞTIM’

Demirtaş’ın Twitter hesabından atılan mesajda ‘Kim bu, devlet içindeki çeteler?’ başlıklı yazı, “Merhabalar. 2 ay 13 gün önce yazmıştım. Güncel gelişmeler ışığında lütfen bir daha okuyun. Kim bu devlet içindeki çeteler?” notuyla paylaşıldı. Demirtaş yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

‘HANGİ MERKEZDEN YÖNETİLİYOR, KİM FİNANSE EDİYOR’

“Peki bu yarı gizli, gizli çetenin açık ve örtülü faaliyetleri sizce nereden, hangi merkezden yönetiliyor? Kim finanse ediyor, kim koruyor bunları? Muhalefet bu konuyu neden ciddiyetle ele almıyor? Tüm muhalif liderleri aynı masanın arkasına geçip ortak bir basın toplantısıyla neden bu çeteye karşı siyasi, hukuki, toplumsal bir mücadelenin startını vermiyor? TBMM’de araştırma komisyonu kurulması için neden her gün mücadele yürütmüyor?

‘SİYASETE, SEÇİMLERE MÜDAHALE’

Bu çetenin faaliyetlerini isim isim neden raporlayıp Meclis’e sunmuyor? Bence bunların hepsini yapmaları lazım. Bu çetenin siyasete karşı darbe faaliyeti yürüttüğünü, gayrı meşru yollarla siyasete, seçimlere müdahale ettiğini tespit etmek zor olmasa gerek. Ve bu çete teşhir edilip üstüne gidilmezse frenlenmezse önümüzdeki seçimlere de gayri meşru yol ve yöntemlerle müdahale edeceğini öngörmek için kâhin olmaya gerek yok.”

Kaynak: Kronos

Editör: TE Bilişim