Gazete Emek- Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kişisel Twitter hesabında Cumhur İttifakı'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Sanırım MHP, son derece akıllıca bir muhalefet taktiğiyle AKP'yi adım adım bitiriyor" diyen Demirtaş, şöyle devam etti: "Bu arada kendileri de bitiyor ama olsun, Türkiye bu fedakarlığı asla (yani bir ay falan) unutmayacak."

Türkiye’nin en beğenilen siyasetçileri anketi paylaşıldı; dikkat çeken sonuçlar

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ‘bazı çalışanların terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğuna yönelik iddialar’  gerekçesiyle başlatılan ve kamuoyunca 'siyasi sebeplere' dayandırılan teftiş, AKP içinde de çatlağa yol açtı. İktidar partisine mensup birçok isim, eleştiriler karşısında ya sessiz kaldı ya da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tam tersi görüşler dile getirdi.

Tepkilerin ardından AKP kanadından daha itidalli açıklamalar gelirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklamalarıyla el yükseltmeye devam ediyor.

Son olarak dün partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bir saniye bile olsa makamını işgal edemez, etmemelidir. Sayın Cumhurbaşkanımızla görevdeki Belediye Başkanı’nı karşılaştırmak, ‘bakın o da aynısını yaşamıştı, görevden alınmıştı’ demek, soysuz bir kıyastır" diyen Bahçeli, ayrıca AKP'li Şamil Tayyar, Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş'u hedef aldı. MHP liderinin tepkileri şöyle oldu:

'ÇÜRÜK YUMURTA'

"İmamoğlu’nun görevden alınması, hiç hak etmediği pâye olur. 20 yıllık emeklerimize, bu güzel ülkenin geleceğine yazık olur. Lafım, ortaya. İsteyen istediği payı alır" diyen Şamil Tayyar'a: "Lafı ortaya attım isteyen istediğini üstüne alsın diyen çürük yumurta."

'SULU GÖZLÜ SİYASETÇİ, SİYASETE DEVAM ETMEK İÇİN CHP'DE YER Mİ YAPIYORSUN?'

"Bu şekliyle giderse, Ekrem Bey önümüzdeki seçim İstanbul'a belediye başkanı olmak isterse hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan, emin olun yüzde 50'nin üstünde gelir" görüşünü dile getiren Bülent Arınç'a: "Özel teşebbüsten dolayı endişeli olduğunu söyleyen, sürecin İmamoğlu'nun adaylığını yükselttiğini söyleyen sulu gözlü siyasetçi sana soruyorum, siyasete devam etmek için CHP'de yer mi yapıyorsun? Kaybettiğin itibarını Halk TV'de mi arıyorsun?"

'SENİN VARMAK İSTEDİĞİN YER NERESİ?'

"Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir terör örgütü ile ilişkili binlerce insan bulunduğu için Genelkurmay Başkanı’nı mı suçladık ki, belediye çalışanları arasında terörist bulunursa belediye başkanını suçlayalım? Böyle yaparsak kendimizi inkâr etmiş oluruz" değerlendirmesinde bulunan Numan Kurtulmuş'a: "Bununla iktifa etmeyip, 'TSK’nın içerisinde bazı FETÖ’cülere karşı operasyon yapılması hükümetin TSK’ya tavrını mı ortaya koyar' sorusuyla teftiş sürecini baltalamak isteyen, dönemin Genelkurmay Başkanı’nı, bugünün Milli Savunma Bakanı’nı töhmet altında bırakan saygıdeğer siyasetçi, senin varmak istediğin yer neresi, yapmak istediğin nedir?"

Kaynak: Gerçek Gündem 

Editör: TE Bilişim