Gazete EmekGörevden uzaklaştırıldıktan 2 ay sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında 21 Ekim’de gözaltına alınan Mızraklı, ‘örgüt üyesi olmak’, ‘örgüt propagandası yapmak’ iddialarıyla tutuklanmıştı. 

Mızraklı’nın tutuklanmasına nede olan deliller de tartışma konusu oldu. H. A. isimli bir itirafçının beyanları tutuklamaya gerekçe gösterildi.  Ancak söz konusu itirafçının 2016 yılında güvenlik güçlerine teslim olduğu ve ‘Pişmanlık Yasası’ndan yararlandığı dönemde değil de 3 yıl sonra,  31 Mart 2019 Yerel seçimlerine 11 gün gibi bir süre kala Mızraklı hakkında ifade verdiği  ortaya çıkmıştı. Mızraklı’nın avukatları, 2016 yılında değil de, itirafçının seçim öncesi beyanda bulunmasını ‘düzmece ifade’ olarak nitelendirdi. 

EŞBAŞKANLAR TUTUKLANDI, İTİRAFÇI TAHLİYE DİLDİ

Mızraklı’nın yanı sıra aynı gün Diyarbakır adliyesine sevk edilen HDP’li Kayapınar Belediye Eş Başkanı Kezban Yılmaz ve Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer de tutuklanan seçilmişler arasında yerini aldı.  Aynı itirafçı, Kayapınar Belediye Eş Başkanı Kezban Yılmaz hakkında da iddialarda bulundu. İtirafçı H. A, belediye eş başkanlarının tutuklanmasının ardından kaldığı Kayseri Kadın Cezaevinden tahliye edildi.  Tutuklanan seçilmiş belediye eş başkanları Selçuk Mızraklı, Keziban Yılmaz ve Rojda Nazlıer Diyarbakır’dan Kayseri’ cezaevine sevk edilmişti.

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Mızraklı’nın avukatları tutukluluğa itiraz etti.  Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliği, tutukluluğa yapılan itirazı reddetti.  Ayrıca mızraklı hakkında savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin mahkemeye gönderilmesi bekleniyor. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde Mızraklı hakkında dava açılacak. 

ROJDA NAZLIER HAKKINDA HAZIRLANAN İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Öte yandan yerine kayyım atanan Kocaköy Belediyesi Eş Başkanı Rojda Nazlıer hakkında açılan soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Nazlıer’in ‘örgüt üyesi’ iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. İddianame Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim