Gazete Emek- Dün sabaha doğru evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek vermek amacıyla Yüksel Caddesi'nde açlık grevine giren yakınları da gözaltına alındı. 


Açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın gözaltına alınmasının üzerine açıklama yapmak isteyen aileler ve vatandaşlara polis yine saldırdı, Semih Özakça’nın açlık grevine girdiğini açıklayan annesi ve eşi gözaltına alındı. 

75 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın evleri basılarak gözaltına alınmasının ardından ailesi ve desteğe gelenlere de saldırıldı. Semih Özakça’nın eşi ve annesi ile ihraç edildikleri için direnişte olan Veli Saçılık, Acun Karadağ Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Toplanan kalabalığın anıta gelmesine izin vermeyen polis, CHP ve HDP’li milletvekillerinin araya girmesiyle 3 kişinin açıklama yapmasını kabul etti. 

Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça, evlerine yapılan baskınla cinayet girişiminde bulunulduğunu ifade etti. Açlık grevi eyleminin ölüm orucuna, Gezi ve Tekel Direnişlerine dönüşebileceği gerekçesiyle gözaltıların yapıldığını aktaran Özakça, “Nuriye ve Semih’in sağlık durumlarından endişeliyiz. Bu hukuksuzluk devam ederse su ve şeker de almayacaklarını ilan ettiler” dedi. Özakça, anne Özakça ile birlikte süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını ilan etti. 

Anne Sultan Özakça da “Kapıyı kırarak giyinmemize bile izin vermeden içeri girdiler. Çocuklarımız 75 gündür burada açlık grevindeler, bir yere kaçmıyorlar. Daha dün adli kontrol için karakola gittiler. Çocuğumun kılına zarar gelirse ben de karşılarındayım. Sorun açlık grevi ise ben de açlık grevi derim. Bundan sonra ne olursa olsun” diye konuştu. 

CHP'li vekiller oturma eylemi başlattı

Polis oturma eylemine saldırarak çok sayıda kişiyi darbedip gözaltına aldı. Esra Özakça, Sultan Özakça, Acun Karadağ, Veli Saçılık, Mehmet Dersulu, İlhan Kaya ve Oktay İnce gözaltına alındı. Gözaltına alınmalarına engel olmak için çaba haracayan CHP Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Mustafa Balbay ve Veli Ağbaba İnsanlık Anıtı önünde oturma eylemi yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

Editör: TE Bilişim