Gazete Emek- Başrollerini Şener Şen ve İlyas Salman’ın paylaştığı Banker Bilo filminde birçok kişi Almanya diye İstanbul’a götürülüyordu. Efsane haline gelen bu filmde yaşanan olaylara benzer bir olay Van’da yaşandı.

Afgan Mohammed Alam Özbek: “Adam başı 800 ile bin dolar arası para alarak bizi İstanbul’a götürmek için getirdiler”


Aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu kaçakları jandarma ekipleri misafir etti. İnsan kaçakçıları kişi başı 800 ile bin dolar aldıkları Afganistan ve Pakistan uyruklu 61 kaçak göçmeni İstanbul diye Van’ın Muradiye ilçesinde bıraktı.

Muradiye Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gece saat 02.00 sıralarında icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında, ilçedeki Korsot Kalesi yakınlarında inşaat halinde bulunan binanın içerisinde bir grup şahıs tespit edildi. Bunun üzerine yapılan çalışmalar sonucunda, şahısların yasa dışı yollarla Türkiye’ye giren Afganistan ve Pakistan uyruklu kaçaklar oldukları tespit edildi.

Aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 61 kaçak, inşaat halindeki binadan alınarak jandarma komutanlığına götürüldü. Burada bir süre misafir edilerek yemek ikramı yapılan kaçaklar, daha sonra Muradiye Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

“Bizi İstanbul’a götürmek için getirdiler”

Afgan Mohammed Alam Özbek, Afgan, İranlı ve Türk şahısların kendilerinden adam başı 800 ile bin dolar arası para aldığını belirterek, “Bizi İstanbul’a götürmek için getirdiler. Ancak bizi bilmediğimiz bir yere yani buraya gece bırakarak kaçtılar. Sağ olsun bizi Türk askerleri buldu ve kurtardı. Türk askeri bize yardımcı oldu, Allah razı olsun Türk askerlerinden” dedi.
İnsan tacirlerinin yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Kaynak: Van Haberdan

Editör: TE Bilişim