Gazete Emek- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'te bin 300'e yakın dokunulmazlık dosyası olduğunu açıkladı. Şentop, "TBMM'de bu kadar çok dokunulmazlıkların kaldırılması fezlekesinin olması çok vahim bir tablo" dedi.

Mustafa Şentop gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin konuşan Şentop, "Ömer Faruk Gergerlioğlu durumunda, Enis Berberoğlu konusu emsal gösteriliyor. Doğru bir kıyas değil" dedi.

GERGERLİOĞLU'NUN GÖZALTINA ALINMASI

Gergerlioğlu'nun Meclis'te gözaltına alınmasına değinen Şentop, "TBMM İçtüzüğünün 170. maddesi, 'Meclis binalarında ve bahçesinde bir suç işlendiği takdirde, savcılığın doğrudan soruşturma yapacağı bir suçsa, savcılığın talimatı yerine getirilir' diyor. Savcılıktan gelen talimatı, orada görevli arkadaşlarımız yerine getirmiştir" ifadelerini kullandı.

Şentop,, Gergerlioğlu'nun "sabah namazı için abdest alırken gözaltına alındığı" iddiasına ilişkin de "Namaz ve abdest üzerinden bu tartışmanın yürütülmesini, FETÖ'cü bir yöntem olarak görüyorum" diye konuştu.

"VAHİM BİR TABLO"

"TBMM'de bin 300'e yakın dokunulmazlık dosyası var" diyen Şentop, "Bu çok yüksek bir sayı. TBMM'de bu kadar çok dokunulmazlıkların kaldırılması fezlekesinin olması çok vahim bir tablo. Türkiye açısından doğru bir tablo değil" ifadelerini kullandı.

Kaynak: BirGün 

Editör: TE Bilişim