Gazete Emek- Barış Pınarı Harekatı sırasında Serê Kaniyê’ye (Rasulayn) atılan bir havan topunun patlaması sonucu yaralanan 13 yaşındaki Muhammed Hamid’in tedavi için Fransa’ya götürüldüğü belirtiliyor. Fransız haber ajansı AFP Hamid’in önceki gün Erbil’den Fransa’ya götürüldüğünü duyurdu.

Fransız bir diplomat da, ‘Suriye’nin kuzeydoğusundan gelen, vücudunda ağır ve çok sayıda yanık bulunan genç bir erkeğin Erbil’den Fransa’ya naklediğini’ doğruladı. Diplomat, bu adımın Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin talebi ve işbirliğiyle atıldığını söyledi.

BARZANİ MACRON’A TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin eski başkanı Mesud Barzani, hafta başında Hamid’in ailesiyle görüşerek tedavi için tüm imkanlarını kullanacaklarını söylemişti. Barzani’nin Fransa’ya nakil haberiyle eş zamanlı olarak Twitter üzerinden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Fransız halkına teşekkür eden bir mesaj paylaşması dikkat çekmişti.

Batı medyası vücudunda yanıklar olan Hamid’in kimyasal bir silahla yaralanmış olabileceği ihtimalini sorgularken, TSK Suriye’de kimyasal kullandığı yönündeki suçlamaları yalanlamıştı.

Hamid’in Serê Kaniyê’ye yaralandıktan sonra ailesi tarafından karayoluyla önce Irak’ın Duhok kentine taşındığı, buradan da Erbil’e götürüldüğü biliniyor.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim