Gazete Emek- Munzur Kültür ve Doğa Festivali için Dersim'e giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile HDP milletvekilleri Alican Önlü, Murat Çepni, Kemal Bülbül, Remziye Tosun, İmam Taşçıer, Musa Farisoğulları kentte bir dizi ziyarette bulundu.

İlk olarak Akpazar (Peri) Belde Belediyesi eşbaşkanları Songül Doğan ile Orhan Çelebi'yi ziyaret eden Temelli ve beraberindekiler, ardından Ovacık'a geçti. Temelli ve beraberindeki HDP heyeti, seyir halindeki bir yolcu otobüsünün açılan bagaj kapısının çarpması sonucu Munzur Nehri'ne düşerek yaşamını yitiren Engin Eroğlu ile geçtiğimiz günlerde bir patlamada yaşamını yitiren Nupelda ve Ayaz Güloğlu kardeşlerin ailelerini ziyaret ederek başsağlığına dileklerinde bulundu.

'BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESİN DİYE SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ'

Temelli, Güloğlu ailesinin yaşadığı acıyı paylaştıklarını belirterek, yaşanan acıların savaş devletinin bir tahribatı olduğunu söyledi. Temelli, acılara hep birlikte yan yana durarak karşı duracaklarını söyleyerek, "Yaşananların telafisi mümkün değil. Çocuklarımızı unutmamak adına savaşa karşı sesimizi daha gür yükseltmeliyiz. Olayı ilk duyduğumda aklıma Ceylan Önkol geldi. Başka çocuklarımız ölmesin diye sesimizi yükseltmeliyiz" dedi. 

Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim