Gazete Emek- WhatsApp, özellikle de son günlerde değişen gizlilik sözleşmesi nedeniyle gündemden düşmüyor. Kullanıcılara 8 Şubat tarihine kadar süre tanıyan WhatsApp, sözleşmenin kabul edilmemesi durumunda uygulamayı kullanıcılara kapatacak. Bu durum kullanıcıların WhatsApp uygulamasını silme kampanyasına katılmalarına ve başka uygulamalara yönelmelerine yol açtı.

Elon Musk da bu durum üzerine sosyal medya üzerinden Signal uygulamasını önerdi. Musk'ın bu önerisi üzerine Signal'a birçok kullanıcı akın etti. Signal, bu durum üzerine bir açıklama yaparak uygulamayı güncelleyeceğini söyledi.

Signal'ın açıklaması şöyle:

“YENİ GÜNCELLEMELER BU AY SONUNA DOĞRU GETİRİLECEK”

Sahip olduğu kullanıcı odaklı politikalarıyla zaten yoğun ilgi gören Signal, video görüşmelerindeki kişi kısıtlamasını, 8 kişiden daha yüksek bir sayıya çıkaracaklarını dile getirdi.

Şirket, aynı zamanda Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, uygulamanın son zamanlarda ne kadar tercih edildiğini gözler önüne serdi.

Signal, yeni güncellemelerin bu ayın sonlarına doğru hem iOS hem de Android platformlarına getirileceğini belirtti.

Aynı zamanda son bir günde uygulamaya Android platformu üzerinden akın eden kullanıcı sayısının 10 milyondan 50 milyona çıktığını açıkladı.

Şirket, Whatsapp’ın bir zamanlar büyük beğeni topladığı konuşmaların uçtan uça şifrelenmesi özelliğini bünyesinde bulundurarak, kullanıcıların sadece telefon numaralarını kaydetmesi ve başka hiçbir veriye ulaşmamasıyla en dikkat çeken anlık mesajlaşma uygulamalarından birisi oldu.

Kaynak: Ahval Gazetesi

Editör: TE Bilişim