Gazete Emek- Kurtalan ilçesinde bir esnaf Kürt olarak dillerinin ve kültürlerinin inkar edildiğini söyledi. Bir vatandaş da; “Siz İçişleri Bakanı'yken Doğu ve Güneydoğu'da kaç faili meçhul cinayet yaşandı?" sorusunu sordu. İYİ Partililer soruyu soran vatandaşa tepki gösterdi. Polis vatandaşı bölgeden uzaklaştırdı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Akşener, Güres Caddesi'nde esnafı ziyaret etti. Akşener, 22 aydır gezdiğini ve gittiği yerlerde esnafın sorunlarını dinlediğini belirterek, ziyaretlerinde iktidarı yermediğini, partisini de övmediğini, sadece esnafı dinleyip, sorunlarını gündeme getirdiklerini söyledi.

Demirtaş: Bu saygısızlara, terbiyesizlere cevap vermeyeyim, cevap vermeyeyim diyorum…

Daha sonra Kurtalan ilçesine geçen Akşener, beraberindeki partililerle esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla görüştü, sorun ve talepleri dinledi.

BİR VATANDAŞIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Cemil Taşkesen adlı esnafın, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu 'Kürdistan' inkar ediliyor" sözleri üzerine Akşener, şunları kaydetti:

Akşener'e 'Bulunduğunuz yer Kürdistan'dır' diyen esnaf gözaltına alındı

"İnsanların Kürt, Türk, Alevi, Sünni olması etnik aidiyetleridir. Dini aidiyetlerine, mezhepsel aidiyetlerine herkes saygı duymak zorundadır. Sen, 'Burası Kürdistan' diye tariflersen... Ben başından beri bir şey söylüyorum. Biz bu ülkenin sınırları içerisinde bir bütün müyüz, değil miyiz? Sorunun cevabı bir. O cevabı da verecek olan hem sensin hem benim. Ben Türk'üm, sen Kürt'sün. Dolayısıyla bir Kürt'le bir Türk'ün vereceği bir cevaptır. Diyeceğim ki 'Cemil, bu coğrafyada, bu Anadolu coğrafyasının bir bütün olarak, ta Edirne'den Kars'a denir ya, oraya kadar olan sistemin içinde pek çok etnik aidiyet var, pek çok dini, yani Müslümanlığın içinde farklı farklı inançlar var, mezhepler var. Bunlarla ilgili biz bir miyiz, bütün müyüz? Sen buna 'evet' diyorsan... Seni inkar eden yok. Onu böyle kabul etmem mümkün değil. Bu ayrışmadır. Bunu kabul etmem mümkün değil.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

VATANDAŞLARLA DİYALOG YAŞADI

Siirt'in Kurtalan ilçesine giden Meral Akşener'in, aracına binmesinin ardından bazı partililer, "Sizin zamanınızda kaç faili meçhul cinayet yaşandı" diye soru soran vatandaşa (ortada) tepki gösterdi.

AKŞENER: BENİM BAKANLIĞIM DÖNEMİNDE HİÇ YAŞANMADI 

Bir vatandaşın, "Siz İçişleri Bakanı'yken Doğu ve Güneydoğu'da kaç faili meçhul cinayet yaşandı?" şeklindeki sorusuna Akşener, "Benim bakanlığım döneminde hiç. Siz beni eleştirebilirsiniz, beni sevmeyebilirsiniz, benden nefret de edebilirsiniz. Ama yalan söylenmesini, iftira atılmasını kabul etmem mümkün değil. Ben 8 ay İçişleri Bakanlığı yaptım. Sayın Soylu'ya göre ben stajyer İçişleri Bakanıyım. Onun için ben ne olduğumu anlayabilmiş değilim. Sayın Soylu'ya göre stajyer bakan olduğuma göre o söylediklerinizi yapmış olmam mümkün değil" yanıtını verdi.

Melih Gökçek: Parti içinde bazı arkadaşlar bana komplo kurdu 

Akşener'in aracına binmesinin ardından bazı İYİ Partililer soruyu soran vatandaşa tepki gösterdi. Polis olayların büyümesini engelleyerek vatandaşı bölgeden uzaklaştırdı.

 

GÖZALTINA ALINDI

Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığı, "…şu an bulunduğunuz yer Kürdistan'dır, ama ne yazık ki Meclis'te bu Kürdistan inkar ediliyor” ifadeleri nedeni ile Taşkesen hakkında “Terör Örgütü Propagandası” yapmak suçlaması ile soruşturma başlattı. Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında Kurtalan’da bulunan evine baskın düzenlenerek gözaltına alınan Taşkesen, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim