Gazete Emek- Silopi’de bir polis panzerinin evlerine girmesi sonucu hayatını kaybeden Yıldırım kardeşlerin ölümüne neden olan polislerin yargılandığı davanın 7’nci duruşması bilirkişi raporunun mahkemeye sunulmaması üzerine bir kez daha ertelendi. Bir sonraki duruşma 2 Mayıs’ta görülecek.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde 3 Mayıs 2017 gecesi uykudaki 7 yaşındaki Muhammed ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım’ın ölümüne neden olan zırhlı aracın sürücüsü polis Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında açılan davanın 7’nci duruşması yapıldı.

Cizre 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, Yıldırım kardeşlerin babası Mesut Yıldırım ile avukatları ve sanık polis Maden hazır bulundu.

2 Mayıs’a ertelendi

Mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada da istenilen ancak halen gelmeyen İstanbul Teknik Üniversitesi’nden seçilecek iş sağlığı ve güvenliği konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi heyetinin, sorumluların kusur durumlarının tespiti konusunda istediği rapor üzerine duruşmayı tekrardan erteledi.

MA’nın haberine göre yaklaşık 30 saniye süren duruşma, 2 Mayıs’a ertelendi.

Davanın bir önceki duruşması da yaklaşık iki dakika içerisinde ertelenmişti.

Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim