Gazete Emek-Astana'da Rusya-Türkiye ve İran'ın yaptığı anlaşmanın ardından Suriye sınırında çatışma sesleri gelmeye başladı. TSK tarafından top atışları yapıldı. 

Rusya-Türkiye-İran’ın inisiyatifiyle gerçekleşen Astana süreciyle birlikte Suriye’de “çatışmasızlık bölgeleri” kapsamına alınan, bu çerçevede Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bölgeye konuşlanması planlarının konuşulduğu İdlib’e yönelik harekât başladı. TSK’nın desteklediği muhalif Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO), Nusra’nın etkin olduğu İdlib’te kontrolü ele geçirmek hedefiyle geniş çaplı operasyonlar için harekete geçtiği açıklandı. 

ERDOĞAN, İDLİB OPERAYONUNUN DETAYLARINI AÇIKLADI

TSK TOP ATIŞI YAPTI

Bugün saat 09.45 sıralarında Suriye sınırındaki karakoldan, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının ilerlediği İdlip'e doğru aralıklı olarak yapılan top atışları ile ÖSO'nun ilerleyişini kolaylaştırıldığı belirtildi. Reyhanlı'ya gelip, dün akşam Oğulpınar Karakolu'na geçen Türkiye askeri birlikleri ilçe merkezinde, 'En büyük asker bizim asker' sloganı ile karşılandı. Suriye sınırında Türk askerinin aldığı geniş güvenlik önlemi devam ediyor. Sınırda hazır birlikler ve Leopar tanklarının da yer aldığı  askeri araçlar da bulunuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)üst düzey yöneticileri de sınır bölgesinde bulunuyor. İdlip'in, Reyhanlı'ya karayolu ile 45, kuş uçuşu 38 kilometre uzaklıkta bulunduğu ifade edildi.

Kaynak: Cumhuriyet
 

Editör: TE Bilişim