Gazete Emek- Nedim ve Fatmagül Danış’ın iki çocuğundan biri Şervan Danış. 9 aylık Şervan, SMA Tip 1 hastası. Şervan’ın yurt dışında tedavi görebilmesi için 2 milyon 400 bin dolara ihtiyacı var. Zamanla yarışan aile, sosyal medyada düzenlediği destek kampanyası sırasında Kürt kimlikleri nedeniyle tehditlere ve ırkçı saldırılara maruz kaldı. Geçtiğimiz günlerde Instagram üzerinden yaptıkları yayınlara katılan bir şahıs, eline bıçak alarak ölüm tehditleri, ırkçı hakaretler ve küfürler savurdu. Bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Şervan’ın halası Melike Aslan, daha önce de benzer durumlarla karşılaştıklarını ifade ederek “Bir bebek üzerinden ırkçılık yapan insanlara inat, gelin bir olalım, Şervan’ı yaşatalım” dedi.

HDP'den istifa eden belediye başkanı AKP'ye geçti

"ASGARİ ÜCRETLE NASIL TEDAVİ EDİLECEK?"

4 aylıkken SMA teşhisi konulan Şervan bebeğin devlet tarafından karşılanan ilacının 4’üncü dozunu aldığını söyleyen Aslan, “Bu ilaç sadece hastalığın seyrini yavaşlatıyor. Amacımız gen tedavisine başlamak. Zolgensma (Gen tedavisinde kullanılıyor) dünyanın en pahalı ilacı. Asgari ücretle geçinen bir ailenin vereceği ücret değil. O yüzden bağış kampanyası başlattık. Hayatı pamuk ipliğine bağlı” dedi.

Şervan’ın hastalığı sonrası ağabeyinin işi bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Melike Aslan, “Şu an babamlarla beraber yaşıyorlar. Eve babam bakıyor. Babamın maaşı 3 bin TL. Şervan’ın tedavi olabilmesi için 10 kiloyu geçmemesi lazım, şu an 8 kilo” dedi.

Şenol Güneş ile Tümer Metin basın toplantısında tartıştı: Türk milleti bu sonucu hak etmedi

DESTEK YOK

Kampanyanın çok yavaş ilerlediğini söyleyen hala Aslan, devletin SMA’lı çocuklara destek olmadığını ifade etti. “Devlet izin vermiyor olabilir ama anne ve babalardan çocuklarının ölmesini beklemeyi istemesinler” diyen Aslan, haziran ayında tedavi edilmeyen 9-10 bebeğin hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

Erdoğan Diyarbakır’da: Çözüm sürecini biz başlattık ama sonlandıran biz olmadık

"HER ŞEYDEN ÖNCE BEBEK"

Şervan, günden güne erirken kampanya sürecinin başından beri ayrımcılığa maruz kaldıklarını, ırkçı hakaretler ve tehditler aldıklarını  söyleyen Aslan, “Ağza alınmayacak küfürler duyuyoruz. Bizim çektiğimiz acılar bize yetmiyormuş gibi, ne yazık ki insanlıktan nasibini almamış kişilerle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Her şeyden önce bir bebek. Bebeklerin dinleri, dilleri, ırkları yok. Böyle ırkçı saldırılara karşı tüm halkları Şervan’a sahip çıkmaya davet ediyoruz. Gelin hep beraber Türk, Kürt, Laz, Çerkes, Rum, Ermeni ve sayamadığım tüm halklar Şervan’ın elinden tutalım. Sırf bir bebek üzerinden ırkçılık yapanlara inat Şervan’ı yaşatalım” dedi.

Kaynak: Evrensel

Editör: TE Bilişim