Gazete Emek- Antalya’da sokak röportajı sırasında konuşan İsmail Demirbaş, ülke ekonomisinin gidişatını ve iktidarı eleştirmişti. Röportaj yayınlandıktan sonra Demirbaş’ın evini polisler basarak kendisini gözaltına almıştı.

İsmail Demirbaş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra dün gece de gözaltına alındı. Demirbaş, dün de İlave TV’ye konuşmuştu.

Sokak röportajında AKP'yi eleştirince evi basılarak gözaltına alınan Demirbaş: Gözaltında ilginç sorular sordular

Röportajı gerçekleştiren Kendine Mikrofon isimli hesap ise şu paylaşımı yaptı:

“Kanalımıza verdiği bu röportajdan sonra 22 ekim gecesi göz altına alınan vatandaş, 23 ekimde yurt dışı yasağı ve haftada bir imza vermek şartıyla salıverilmişti. Az önce edindiğim bilgiye göre saat 02:30 sularında tekrar göz altına alınmış.”

ÇIKTIKTAN SONRA ŞU RÖPORTAJI VERMİŞTİ

Demirbaş'ın evi, 22 Ekim'de verdiği röportaj sonrasında akşam saat 21.30'da polisler tarafından basıldı. Demirbaş gözaltı anını şöyle anlattı: “Eve 6 polis geldi, oturduğum apartmanın bütün çevresini tuttular, evin önünde de 3 araç bekliyordu. Çok büyük bir suç işlemişim gibi beni bekliyorlardı. Kimliğim gösterdikten sonra beni evden aldılar.”

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Demirbaş burada kendisine baskı uygulandığını anlattı: “Benden ifade alan kişi, 'Sen vahabisin' diyerek beni suçladı. Yine bana, 'Birileri seni dolduruşa getiriyor. Birileri sana bunları söylüyor sen de bunları tekrarlıyorsun' dedi. Benim kendi düşüncelerim olamaz mı? Bu baskılar altında ifade verdim.”

Demirbaş gözaltında kendisine ilginç sorular sorulduğunu söyledi. 

KYK borçları silinecek mi? Binlerce kişi sosyal medyadan KYK borçlarını sordu
Demirbaş, savcılıkta da ifade özgürlüğü kapsamında konuştuğunu belirtti. Ancak savcılık Demirbaş'ı adli kontrol ve yurtdışı yasağıyla mahkemeye sevk etti.

"DAVET ETSELERDİ GİDERDİM"

Demirbaş, kendisini bu nedenle gözaltına alanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyerek şöyle devam etti:

“Doğru bildiklerimi söylemeye devam edeceğim. Eleştirmeye devam edeceğim. Beni emniyete davet etselerdi giderdim. Kaçmam, terörist değilim. Ailemin, çevremin korkmasını istiyorlar. Bana terörist muamelesi yaptılar. Türkiye Cumhuriyeti'ni savunduğumuz için bizi korkutmaya çalışıyor. Ben doğruyu söylemeye devam edeceğim. Korkmadan, çekinmeden... Her Türkiye Cumhuriyeti vatanadaşı gibi Atatürk'ün yolunda devam edeceğiz. Gözaltı, gerçekleri söylememize engel olamaz."

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim