Gazete Emek- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Garé'daki operasyonla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) bilgilendirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çıktı. Sözlerine "Gardırop siyasetçisi değiliz. Üzerimize düşen meselenin nasıl yapılacağını bilerek, bize verilen sorumluluğu bu dünyada da öteki dünyada da gerçekleştirebilecek arkadaşlarız. Cenaze töreninde Ünzile Teyze bir cümle söyledi; evladıyla, acısıyla ilgili bir şey söylemedi. Üç defa 'Dik durun' dedi" diye başlayan Soylu, şunları anlattı:

"Dün gece 12 aileyi aradım. Şevket Altuntaş'ın söylediği cümle hayatım boyunca peşimden gelecektir, 'Gam yok, keder yok' dedi. Bu kadar uzun ve yorucu bir süreçten sonra ailelerin bu metaneti ve ortaya koydukları bu sabır, bu milletin ruhunun hali, bize dün akşam bir ders daha verdi.

Bu çocukların hiçbiri pikniğe giderken kaçırılmadı, bir operasyondayken de kaçırılmadı. Bu olayın duyulduğu ilk andan itibaren, sosyal medya ve diğer cereyanlar içinde söylenenler bir amaca matuf şekilde söylenmektedir. Hem acımız var, hem bıçağı biraz daha içeri sokup canımızı yakmak için söylenenlerdir. Annesine babasına gitmek üzereyken kaçırıldılar. Kimisi kendisine hazırlanan baklavayı yemeye giderken, kimi bayram ziyareti dönüşü kimisi de sınava giderken kaçırıldı.

“HER 3 AYDA BİR AİLELERLE GÖRÜŞTÜK”

4.5-5 yıldır hükümetimizin tüm birimleriyle çalışıyoruz. Biz bu ailelere sadece bir vatandaş muamelesi yapmadık. Her 3 ayda bir bu ailelerle görüştük. Biz terörle mücadele yapıyoruz. Terör örgütünün yaptığı tacizlerin yüzde 70'i o bölgelerden geldi. Türk Silahlı Kuvvetlerimizden Allah razı olsun, ölümü korkutarak o bölgelere gittiler. Niçin biz 300 altına indirdik terörist sayısını? Niye bu mücadelenin peşini bırakmıyoruz, sebebi bu."

PKK tarafından öldürülen 13 Türk vatandaşının bu ayın 10'unda hayatını kaybettiğini belirten Soylu, şu bilgileri verdi:

"Buradaki bu operasyonda, bu arkadaşlar ayın 10'unda şehit oldu. Belçika numaralı bir telefondan aileleri arayıp 'Deyin ki 'Buralar bombalanmasın' dediler. Çocukları katlettikten sonra ölümlerinde de aileleri istismar etmeye çalıştılar. Emre Uslu denen müptezelden diğerlerine kadar, terör örgütünden merhamet bekleyen vicdansızdır. Terör örgütüne yaslanan hain oğlu haindir. 'Ailelerle hiç temas kurulmadı' deniyor, ben oradaydım. PKK'nın, HDP'nin ve İHD'nin yayınladıkları bildiri benzer bildiridir. 'Devlet de örgüt de sorumludur' öyle mi? Aileler Irak'a, Erbil'e götürüldü, elleri boş döndüler.

"O İHD DENEN CANI CIKASICASI DERNEK"

Terör örgütü 1984'ten bu yana 6 bin 21 sivil katliamı gerçekleştirdi. O İHD denilen canı çıkasıcası dernek, bir tanesi için bir laf söyledi mi? Devlet burada her şeyi yapmıştır. Bu konuda da her türlü muhataplığı ortaya koyabilecek hiçbir kapıyı kapatmamıştır.

“O HINÇLA HERŞEY OLABİLİRDİ ORADA”

Öznur Çalık'ın yüzü burada; bu çocukların kaçırıldığı zaman siz Pervin Buldan'ı aradınız mı, aramadınız mı? Pervin Buldan dedi ki, 'Biraz misafir edip, bırakacaklar.'. Bu katliamların nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz.

ABD ne derse desin, biz bu coğrafyada ne acılar yaşandı biliyoruz. Şehitlerimizin vücut bütünlükleri fotoğraflarda, bu dosyada mevcut. Bu fotoğraflara baktığımızda, Allah şahittir ki o Murat Karayılan'ı bin parçaya bölmezsek şerefsiz. Orada iki terörist yakalandı. O hınçla her şey olabilirdi orada. Alındı, götürüldü, ifadesi alındı. Talimatların kimin tarafından verildiği orada ortaya konuldu."

“HÜZNÜMÜZ DE YASIMIZ DA BÜYÜKTÜR”

Soylu, 13 vatandaşın ailelerine canlı kavuşturulması için büyük bir heyecan ve beklenti içinde olduklarını söyledi. "Allah şahittir, bu PKK ve PYD terör örgütü ailelerimize karşı zafer kazanamayacak, ailelerimiz onları yenecek. PKK ve PYD şehitlerimize karşı zafer kazanamayacak, şehitlerimiz onları yenecek. Annelere karşı zafer kazanamayacak, anneler onları yenecek" ifadesini kullanan Soylu, şunları söyledi:

"6 bin 21 katliamı nasıl yaptılarsa, bu evlatlarımızı da öyle katlettiler. Hüznümüz de yasımız da büyüktür. Bugün genel başkanlara tüm samimiyetimizle anlattık. TBMM'ye de izahatta bulunuyoruz. Bu izahattan sonra 'Trump'tan bunu isteseydiniz' diye sorarlarsa, ben de 'Siz ne yaptınız da Trump'tan bunu istiyorsunuz' derim. Hem şehitlerimize rahmet diliyorum, ailelere başsağlığı diliyorum."

Editör: TE Bilişim