Gazete Emek- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İstanbul Barosu'nun, adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunun 268. gününde hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik'in fotoğrafını baro binasına asması ile ilgili olarak "Baronun illegal ve marjinal yapıların arka bahçesi olması kabul edilemez" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te AKP Nizip İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Doğu Akdeniz meselesi öncelikli olarak üzerinde durduğumuz konu. Bu ülkenin verilecek hiçbir çakıl taşı olmadığı gibi, mavi vatanda da verilecek bir damla suyumuz yoktur. Hukuk dışı yürütülen hiçbir çalışma geçerli değildir" dedi.

Yeni adli yıla ilişkin Gül, "Sağlıklı şekilde adalet hizmeti verebilmek için tüm tedbirler alındı" diye konuştu.

Abdulhamit Gül, İstanbul Barosu'nun astığı fotoğrafla ilgili de, "Baronun illegal ve marjinal yapıların arka bahçesi olması kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Dün de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Timtik'in fotoğrafını baro binasına asan İstanbul Barosu için "Terör örgütü mensubunun fotoğrafını İstanbul Barosu'na asanları telin ediyorum, kınıyorum, ayıp diyorum, yazık diyorum" ifadesini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim