Gazete Emek- Grup Yorum üyesi Helin Bölek’in ölüm orucunun 288. gününde vefat etmesinin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter hesabından, “Grup Yorum mensubu sanatçı Helin Bölek’in ölüm orucundayken yaşamını yitirmesinin üzüntüsü içindeyiz. Gün, ölüm orucunu sürdüren Mustafa Koçak ve İbrahim Gökçek’i yaşatmak için harekete geçme günüdür. Talepler yerine getirilmeli, toprağa yeni bir canın düşmesi engellenmelidir” mesajını paylaştı.

SOYLU: TEDAVİYİ ENGELLEYEN SİZSİNİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu mesaj nedeniyle Özel’e suçlamalar yönelterek, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Hastaneye kaldırıldığı halde DHKP-C’nin talimatıyla tedavisini engelleyerek hastaneden çıkartıp ölüme yatıran sizin milletvekilleriniz. Ölümü kutsallaştırıp DHKP-C’nin değirmenine ölü taşıyan da sizsiniz. Gerçek yüzünüz bir kere daha görüldü, örgüt yalakaları.”

ÖZEL: BİZ YAŞAMI KUTSUYORUZ

Süleyman Soylu’nun kendisi etiketleyerek yaptığı paylaşıma CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tepki gösterdi. Özel, Soylu’ya şu sözlerle yanıt verdi: “CHP’nin adını bir örgütle yan yana getirirken insan biraz utanır Süleyman Soylu. Örgüt yalakası, senin gibi bir örgütten finansman elde edendir; bir örgütü kampanyasında kullanandır; bir örgüte ne istediyse verendir. Senin ve DHKP-C’nin aksine ölümü değil yaşamı kutsuyoruz!” dedi.

EYLEM DEVAM EDİYOR

Grup Yorum üyeleri, cezaevindeki üyelerinin tahliye edilmesi, İçişleri Bakanlığı tarafından haklarında çıkarılan yakalama kararlarının kaldırılması, konser yasaklarının ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskıların son bulması talebiyle başlatmış olduğu açlık grevini, ölüm orucuna dönüştürmüştü.

Editör: TE Bilişim