Gazete Emek- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, artan koronavirus vakalarının ardından hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edileceğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Soylu, sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin, "Dünyada ikinci dalganın geldiği noktasında bir değerlendirme var. Aynı durumla biz de karşılaşmayalım. Kendi kontrolümüzü kendimiz yapalım" dedi. Kontrol yapılacağı haberinin önceden bildirilmesine yönelik eleştirileri yanıtlayan Soylu, "Terör operasyonu yapmıyoruz. Hep beraber bilinçli olmayı ortaya koymaya çalışıyoruz. Vatandaşa tuzak kurup ceza verme anlayışı içinde değiliz" ifadelerini kullandı.

'BU BELGE SAHTE'

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sokağa çıkma yasağı olacağı yönünde yayımlanan ve sosyal medyada dolaşan belgenin de sahte olduğunu belirtti. Çataklı, söz konusu belgeyi paylaşarak, "Covid-19 salgınıyla ilgili alınan tüm tedbirler bugüne kadar resmi kanallarla duyurulmuştur. Bundan sonraki süreçte de olası alınacak tedbirler yine resmi kanallar vasıtasıyla duyurulacaktır. Bu tür kaynağı belli olmayan sahte belgelere itibar edilmemesi rica olunur" dedi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim