Gazete Emek- Twitter daha önce Süleyman Soylu’nun “4 LGBT sapkını gözaltına alındı” ifadelerini içeren paylaşımını ve ‘Tuzağa düşmeyin’ başlıklı, içerisinde ‘LGBT sapkını’ ifadelerinin yer aldığı tweetlerine ‘ nefret davranışı hakkındaki kuralların ihlal edildiği’ notunu eklemişti.

Bahçeli’nin bugün kısıtlanan tweetinde ise şu ifadeler yer alıyordu: “Sırtlarını ajanlara, zalimlere ve karanlık çevrelere dayamış olanlar evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır. Yasa dışı eylemleri diğer üniversitelere teşmil etmek için kuyruğa girenler bunun bedelini acıklı şekilde ödemelidir.”

Devlet Bahçeli’nin tweetinin kısıtlanmasının ardından Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile şunları paylaştı:

 “Terör örgütlerine ve sapkın LGBT’ye koruma kalkanı oluşturan Twitter, şahit oluyoruz ki eline geçirdiği iletişim tekeliyle ülkelerin kimyasını, demokrasinin kimyasını, huzurun kimyasını bozmaya çalışmaktadır. Emperyalizmin bu oyuncağı, insanlığı teslim alamaz.”

 

2 PAYLAŞIMA DAHA KISITLAMA

Twitter tarafından, Soylu'nun iki tweetine daha kısıtlama getirerek uyarı notu ekledi.

Soylu'nun "Terör örgütlerine ve sapkın LGBT'ye koruma kalkanı oluşturan Twitter; Şahit oluyoruz ki, eline geçirdiği iletişim tekeliyle ülkelerin kimyasını, demokrasinin kimyasını, huzurun kimyasını bozmaya çalışmaktadır. Emperyalizmin bu oyuncağı, insanlığı teslim alamaz..." ifadelerinin yer aldığı tweete 'nefret söylemi' uyarısı eklendi.

NE OLMUŞTU?

2015 seçimlerinde İstanbul’da AKP’den adaylığa soyunmuş Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı kararnameyle Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmıştı. Atama, öğrenciler, öğretim üyeleri ve mezunların tepkisini çekmiş, ‘kayyım rektör’ eleştirileri yükselmişti. Protesto ve eleştiriler yaklaşık bir aydır sürüyor.

Bu protestolar kapsamındaki bir kampüs sergisinde Kabe figürü etrafına LGTBİ+ bayrakları çizilmiş görsele ilişkin soruşturmada gözaltına alınan beş kişiden ikisi 30 Ocak’ta tutuklanmıştı.

Bunun üzerine, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri rektörlük binası önünde oturma eylemi yapmış, polis eyleme müdahale edip 159 kişiyi gözaltına almıştı.

Kampüste gözaltına alınan 159 öğrencinin, 30’unun da salınmasıyla, hepsi dün serbest bırakılmıştı.

Kadıköy’de gözaltına alınan 105 kişiden 82’si işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Eylemlerle ilgili sosyal medya paylaşımları nedeniyle de sekiz kişi gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı bugün eylemlerde toplam 528 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim