Gazete EmekSon dönemde ABD ve Rusya ile ayrı ayrı kurduğu diyalog nedeniyle Türkiye’nin tepkisini çeken  Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobani’ye bir çağrı da Suriye Genel Müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun’dan geldi. Hassun Kobani’ye, “Hiçbir başkente gitme, Şam’a gel” diye seslendi.

Rudaw’ın aktardığına göre Hassun, önceki gün Kamışlı’da vefat eden Rojavalı siyasetçi Abdulhamit Hacı Derviş’in taziyesine katıldıktan sonra, “Hiçbir başkente gitme ey Mazlum!” diye konuştu. Suriye Genel Müftüsü, “Dünya ve ahiret saadeti için Şam’a gel. Seni kalbimizle karşılayacağız” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararı sonrasında IŞİD’le mücadele için teşekkür edip “Yakın zamanda görüşmek için sabırsızlanıyorum” dediği Mazlum Kobani’nin Washington’a gideceği iddia ediliyor. Suriye’den çekilmeye karşı çıkan bir Cumhuriyetçi ve Demokrat senatör, geçtiğimiz hafta Amerikan Dışişleri Bakanlığı’na Kobani’nin vize işlemlerinin hızlandırılmasını talep eden bir mektup göndermişti. Bu süreçte Kobani’nin Türkiye-Rusya mutabakatı uyarınca sınırdan çekilme konusunda arkasında Rus bayrağı ile Rus yetkililere bilgi verdiği görüntüler paylaşılmıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da, Mazlum Kobani’nin ABD’ye davet edilmesinin gündeme gelmesi sonrası Washongton’a bir nota ileterek, DSG komutanı hakkında Interpol’ün arama bülteni olduğunu iletmişti. Ankara, ABD’yi ziyaret etmesi halinde Kobani’nin Türkiye’ye teslim edilmesini istiyor.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim