Gazete Emek- Suriye'de AKP'nin desteklediği aşiretler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde toplandı. 


Hatay’ın Samandağ ilçesinde düzenleneceği açıklanan “Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Kurulu” toplantısı tepkilerin ardından Reyhanlı’da düzenlendi. Şam yönetimi, PYD ve IŞİD’e karşı “ortak mücadele” edeceklerini öne süren Sünni aşiretler, desteklerinden ötürü AKP’ye teşekkür etti


Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’da toplanan AKP destekli “Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Kurulu”, ikinci toplantısını bugün (25 Aralık) Hatay’da Alevilerin yoğun olarak yaşadığı Samandağ’da düzenleyeceğini duyurmuştu.

Ancak başta Samandağ halkı olmak üzere Hatay halklarının ve toplumsal muhalefet bileşenlerinin tepkilerinin toplantı dün (24 Aralık) Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde düzenlendi. Toplantıya AKP Urfa Milletvekili Mahmut Kaplan da katıldı.

DHA’nın haberine göre, Reyhanlı’daki bir düğün salonunda yapılan toplantıda, aşiret liderleri, Şam yönetimi, PYD ve IŞİD’e karşı ÖSO’yle birlikte “ortak mücadele” edeceklerini açıkladı.

“Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Kurulu” adına başkan Emir Cemal Elşeyş’in Amacımız; safların birleştirilmesi, PYD/PKK, IŞİD ile mücadele, Beşar Esad rejimi ve destekçilerinin yıkılmasıdır” dediği kaydedildi.

Desteklerinden ötürü AKP’ye teşekkür

Duleym Aşireti reisi adına konuşan İsmail İsa Asseni’nin ise desteklerinden ötürü AKP’ye teşekkür ederek “Türk kardeşlerimize Suriye’nin her türlü terör örgütlerinden kurtulması ve aziz halkımızla birlikte olması için çağrı yapıyoruz. Yüce Türk milleti ile omuz omuza hareket ediyoruz. Türkiye, halkımızın huzur, hürriyet ve adalet ve demokrasisi için yanımızda olmuştur” ifadelerini kullandı.

Suriye Türkmen Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Hacı Abdulgani de Reyhanlı’da yapılan toplantının İstanbul’da yapılanın devamı olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

PKK, PYD, DEAŞ ile savaşmak ve zalimleri düşürmenin yanı sıra ÖSO’ya nasıl yardımcı olabiliriz bu amaçla toplandık, hedefimiz Suriye halkının birliği düzlüğü için her türlü teröristleri şehirlerden ve köylerden kovmak, rejimden kurtulmak için elbirliği çalışmak üzere toplandık. Aramızda Kürt kardeşlerimiz de var birlikte omuz omuza verip terörden kurtulup memleketimizde huzur içinde yaşayacağız.

Kaynak: Sendika

Editör: TE Bilişim