Gazete Emek- Suruç Katliamı’nın 5’inci yılında  Suruç Aileleri İnisiyatifi tarafından yapılmak istenen Suruç Anması’na müdahale edildi.  Ankara’da iki noktada bir araya gelmeye çalışan kitleye polis, sert müdahalede bulundu. Atatürk Bulvarı üzerinde “Suruç İçin Adalet, Herkes İçin Adalet” pankartı açanların etrafı polisler tarafından sarılarak, gazetecilerin ve yurttaşların çekim yapması engellendi.

Gençlere müdahale eden polis, flamaları, pankartı ve yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını parçaladı. Müdahale sırasında gençleri yere yatıran polis, gençleri nefessiz bırakacak şekilde darp edildi. Gözaltı sırasında bir kişinin burnunun kırıldığı görülürken, gazetecilere çekim yapılması halinde gözaltı yapmakla tehdit edildi.

Müdahale sırasında yaşananlara tepki gösteren engelli bir genç, polis tarafından gözaltına alındı.

İKİNCİ GRUBA DA MÜDAHALE

Meşrutiyet Caddesi’nin Konur Sokak’ın kesiştiği yerde gençler açtıkları pankart ile yürümek istedi. Önleri çevik kuvvet polisleri tarafından kesilen gençlere polis biber  gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.

Polis, gençleri yere yatırarak ve darp ederek gözaltına alırken, gençler sık sık “Suruç İçin Adalet” sloganları atıldı. Gençlerin açtığı “Suruç İçin Adalet, Herkes İçin Adalet” pankartı da polis tarafından yırtıldı. Yaşamını yitirenlerin fotoğrafları da polisler tarafından yırtıldı. Onlarca kişi gözaltına alındı. Konur Sokak polsi tarafından ablukaya alındı.

Kadıköy'de gözaltına alınan gençler darp edildi

Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 kişi için birçok yerde anma programları düzenleniyor.

İstanbul'da Kadıköy Halitağa’da yapılan anma etkinliğinin ardından Gençlik Örgütleri Süreyya Operası’nın önüne giderek açıklama yapmak istedi.

Polis, Polonya Caddesi üzerinde göstericilerin önünü kesti. Yürüyüşlerine devam etmekte ısrarlı olan gençlere polis müdahale etti. Müdahaleye rağmen gençlik polis barikatını aşarak Süreyya Operası’na doğru yürüdü. Süreyya Operası önüne kadar gelen gençler ile polisler arasında arbede yaşandı. Polis burada gençlere biber gazı ve plastik mermilerle müdahalede bulundu.

Burada yaşanan müdahalede çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı. Yaşanan müdahaleden polis gençlerin Süreyya Operası Önünde açıklama yapılmasına izin vermedi.  Ara sokaklarda yürüyen gençlere buralarda da müdahale edildi. Müdahale sonucunda 20’den fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar darp edilerek yerlerde sürüklendi.

Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim