Gazete Emek- Bugün, Kobani’deki çocuklarla dayanışmak amacıyla Suruç’ta bulunan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi gençlere yönelik IŞİD tarafından düzenlenen ve 33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç Katliamı’nın 3’üncü yılı.

Kobani’deki çocuklarla dayanışmak amacıyla Suruç’ta bulunan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi gençlere yönelik 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısında 33 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın üzerinden 3 yıl geçti.

Katliamın 3’üncü yıldönümünde katliamın yaşandığı Amara Kültür Merkezi başta olmak üzere pek çok kentte anma etkinlikleri düzenlenecek.

Anma programı şöyle:

Dava süreci

Üzerinden geçen üç yıla rağmen Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etmekte olan Suruç Katliamı davasında, kayda değer bir ilerleme olmadı.

10 Ekim Katliamı davasında tutuklu olarak yargılanan Yakup Şahin davanın firari olmayan tek sanığı olduğu halde henüz mahkemece dinlenmedi.

Suruç Katliamı’na ilişkin etkin bir soruşturma ve kovuşturma süreci yürütülmemesine karşın, Katliamın tanıkları ve avukatları üzerindeki baskı her geçen gün artıyor.

Suruç Katliamı’ndan yaralı olarak kurtulan Havva Cuştan, Mazlum Demirtaş, Ceren Çoban, Merve Nur İşleyici, Ali Deniz Esen, Efe Çatalbaş, İlke Başak Baydar, Koray Türkay, Ümmühan Özdemir, Tülin Gür, Şahin Tümüklü, katliamda yaşamını yitiren Hatice Ezgi Sadet’in ablası Özgen Sadet ile Suruç Davası avukatları Sezin Uçar ve Özlem Gümüştaş çeşitli gerekçelerle tutuklandı.

Havva Çuştan ve Özgen Sadet tahliye edilirken diğer isimler hâlâ tutuklu bulunuyor.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim