Gazete Emek- Reuters haber ajansının, iki ayrı Türk yetkiliye dayandırdığı haberine göre Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu binasında öldürüldü ve cesedi buradan çıkarıldı. Kapılarını Reuters'e açan Konsolos El-Katibi ise "Cemal Kaşıkçı’nın konsoloslukta ya da Suudi Arabistan’da olmadığını teyit ediyorum. Nerede olduğunu araştırıyoruz" dedi.

İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na 2 Ekim’de girdikten sonra sırra kadem basan Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın burada öldürülmüş olabileceği öne sürüldü. Reuters ajansı haberi iki Türk kaynağa dayandırdı.
Suudi basınında yer alan Kaçıkçı’nın bir otel odasında ölü bulunduğu iddiası Emniyet tarafından yalanlandı. Emniyet kaynakları, otellerin araştırıldığını ancak bulunan bir ceset olmadığını belirtiyor.

‘TÜRK YETKİLİLER ÖLDÜRÜLDÜĞÜNE İNANIYOR’

Ajansın haberinde “Türk yetkililer dört gün önce İstanbul’daki Suudi Arabistan başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolan önde gelen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluğun içinde öldürüldüğüne inanıyor” denildi.

‘CİNAYET PLANLIYDI’

Reuters’a konuşan bir Türk yetkili de demecinde, “Türk polisinin ilk değerlendirmesi, Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan başkonsolosluğunda öldürüldüğü yönünde. Cinayetin önceden planlandığına ve cesedin sonra konsolosluktan çıkarıldığına inanıyoruz” dedi.

2 Ekim salı günü evlilik işlemleri için evrak almak üzere konsolosluk binasına giren Kaşıkçı’dan bir daha haber alınamamıştı. Muhalif gazetecinin kaybedildiği haberini, kendisini binanın dışında 12 saat bekleyen nişanlısı Hatice Cengiz duyurmuştu.

KONSOLOSLUK: NEREDE OLDUĞUNU ARAŞTIRIYORUZ

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed El-Katibi ise bu iddiayı yalanlayarak, konsolosluk binasının kapılarını Reuters’a açtı.

Muhammed El-Katibi, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın konsoloslukta ya da Suudi Arabistan’da olmadığını teyit ediyorum. Hem konsolosluk hem de büyükelçilik olarak kendisinin nerede olduğunu araştırıyoruz.”

Bir başka iddia ise Kaşıkçı’nın konsolosluk binasına girdiği gün iki Suudi uçağıyla 15 kişinin geldiği ve bir kısmı yetkili olan bu isimlerin aynı gün Türkiye’den ayrıldığı yönünde.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim