Gazete Emek- Antalya Barosu, Diyarbakır Barosu’nun eski Başkanı Tahir Elçi’nin fotoğrafı ile eşi Türkan Elçi'nin ona yazdığı şiirin bulunduğu afişin panolarından indirmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Baro Başkanı Polat Balkan, afişin indirilmesine gerekçe olarak haber verilmeden asılmış olmasını göstererek, "Yönetim kurulu toplantısı devam ederken, alelacele verilen bir dilekçeyle yönetim kurulumuz bir karar almaya zorlanmıştır” dedi.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Balkan, şunları söyledi: “3 yıl önce katledilen ve faillerinin derhal bulunmasını istediğimiz Baro Başkanımız Tahir Elçi ile ilgili, daha kısa bir süre önce, Baro Başkanımızca, Diyarbakır’da, Tahir Elçi’nin “alındığı yerde”, diğer katılımcılarla birlikte basın açıklaması yapılmışken katledilişinin 3. yıl dönümünde, öğleden sonra yapılan yönetim kurulu toplantısı devam ederken, alelacele verilen bir dilekçeyle yönetim kurulumuz bir karar almaya zorlanmıştır. Üstelik her biri çok kolay ulaşılabilir olan yönetim kurulu üyelerimizden hiçbirine haber bile verilmeden afişler asılmıştır. Bu tutum bir dayatmadır ve kabul edilemez. Çok iyi bilinmektedir ki, daha önceki yıllarda Tahir Başkanımızla ilgili afişler, doğru usuller işletildiği için Baromuza ait alanlarda asılmıştır. Bütün bunlar ortadayken, ne yazık ki, haksız ve manipülatif görüş ve yorumlarla, basın ve sosyal medya üzerinden, Antalya Barosu Başkanlığına yönelik yıpratma çabalarından bir sonuç alınamayacağını basının ve kamuoyunun bilgilerine sunarız.” 


Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim