Gazete Emek- Tanıtım toplantısında konuşan Mezopotamya Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Selim Ölçer, 2013'te kurdukları Mezopotamya Vakfı'nın kuruluş amacının üniversite açmak olduğunu, ancak siyasal konjonktürün değişmesiyle akademik çalışmalara yöneldiklerini kaydetti. Vakfın akademik çalışmalarına durmadan devam ettiğini belirten Ölçer, aradan geçen 5 yılın ardından Kürtçe çalışmalarının kitaplarla ortaya çıktığını dile getirdi. Sözlük çalışmalarını 2015 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve Mezopotamya Vakfı Başkanı Osman Akyıl'ın birlikte başlattığını hatırlattı.

5 DİLDE BİR SÖZLÜK

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın ise, "Bu çalışma ölümsüz başkanımız Tahir Elçi’nin baro başkanlığı döneminde başladı. Tahir Elçi ve Mezopotamya Vakfı 4 yıl önce bu çalışmanın kararını aldı. Alınan kararın ardından 20 kişilik bir Hukuk Komisyonu kuruldu. Bu komisyon da dilbilimci, hukukçu ve araştırmacılardan oluştu. Sözlük 5 dilden oluştuğu için daha çok dilbilimcilere yer verildi. Büyük bir fedakarlıkla yapılan çalışmaların ardından sözlük hazırlandı" ifadelerini kullandı.

‘TAHİR ELÇİ’YE ARMAĞAN EDİYORUZ’

Kürtçe’nin uzun süreli yasaklılığından kaynaklı birçok alanda eksik kalındığını belirten Aydın, "Hukuk alanında görülen eksikliği, küçük de olsa atılan adımla hazırlanan bu sözlük kendisinden sonra yapılacak büyük çalışmaların zemini olur. Bu sözlüğü ölümsüz başkanımız Tahir Elçi’ye armağan ediyoruz" diye ekledi.

Tanıtım yapılan konuşmaların ardından, katılımcılara sözlüğün hediye edilmesiyle son buldu.

Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim