Gazete Emek- Libya’da hayatını kaybeden MİT görevlisinin cenaze töreniyle ilgili haber yaptıkları gerekçesiyle yaklaşık dört aydır tutuklu bulunan altı gazeteci, dün ilk kez hakim karşısındaydı.

Mahkeme heyeti, tutuklu gazetecilerden Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik, gazetenin Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ile Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun tahliyesine hükmetti.

Mahkeme ayrıca üç isme yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi. Diğer üç gazeteci Murat Ağırel, Hülya Kılınç ve Barış Pehlivan’ın ise tutukluluklarına devam kararı verildi. Bir sonraki duruşma 9 Eylül’de yapılacak.

Haklarında tahliye kararı verilen üç gazeteci ise gece yarısından sonra cezaevinden çıktı.

Silivri Cezaevi’nde aylardır tutulan gazeteciler, jandarmalar tarafından getirildikleri cezaevine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Karbey Tesisleri’nde serbest bırakıldı.

Gazeteciler Çelik, Keser ve Terkoğlu’nu burada milletvekilleri, aileleri ve çalışma arkadaşları karşıladı. Serbest kalan gazeteciler kısa bir de açıklama yaptı.

Yeni Yaşam’ın Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, yaptığı açıklamada 4 aydır gazeteciliğin onurunu savunduklarını söyledi.

Bu süre zarfında seslerini duyurmakta zorlandıklarını, davanın siyasi saikler ile açıldığını dile getiren Çelik, “Gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Başımız dik mücadelemize devam edeceğiz. Bu süreçte bize güçlü destek verildi. Destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Gazetenin Sorumlu Yazıişleri Müdürü Aydın Keser ise dava süresince kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Odatv Haber Müdür Barış Terkoğlu da, verilen tahliye kararını buruk karşıladığını dile getirdi. Hala üç gazetecinin cezaevinde olduğunu söyleyen Terkoğlu, onların da bir an önce serbest kalmaları gerektiğini belirtti.

Dava süresi boyunca destek veren herkese teşekkür eden Terkoğlu, gazeteciliğe devam mesajı verdi.

Gazeteciler daha sonra yakınları ile birlikte bölgeden ayrıldı.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim