Gazete Emek-İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstiklal Caddesi'nde müzik yapan kişilerle ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ilgili açıklamada bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü açıklamada, "Uygulama nedeniyle Kürtçenin yasak olduğuna ilişkin bir algı oluşturulması ve konunun bu şekilde yansıtılmasını esefle karşılıyoruz. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, vatandaşın ve çevredeki işletmelerin müzik yapan gruptan şikayetçi olduklarını belirtti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle:

Erdoğan, Trabzon’da bir çocuğu konuşturdu; Kılıçdaroğlu, “Lütfen bu haberi paylaşmayın” çağrısı yaptı

'YOĞUN ŞİKAYETLER YAPILDIĞI ANLAŞILMIŞTIR'

Sosyal medyada Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi üzerinde müzik yapan kişilerin engellendiğine yönelik iddialarla ilgili olarak; müzik yapılırken oluşan kalabalığın güzergâhta kullanılan tramvay ile ambulans ve itfaiye araçlarının geçişine mani olduğu, vatandaşlardan ve çevredeki işletme sahiplerinden yoğun şikayetler yapıldığı anlaşılmıştır.

İlgili kurumlarla koordineli olarak yapılan çalışmalarda geçmiş dönemlerde İstiklal Caddesi üzerinde belirlenen noktalarda her türlü müzik yayınına müsaade edilmiş; ancak sonradan belirlenen noktaların kaldırılması sebebiyle müdahale yapılmıştır.

Van’da biri kadın 2 kişiyi katleden Din Kültürü öğretmeni tutuklandı

'PAYLAŞIMLAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR'

Uygulama nedeniyle Kürtçenin yasak olduğuna ilişkin bir algı oluşturulması ve konunun bu şekilde yansıtılmasını esefle karşılıyoruz. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.


Kaynak: Sputnik

Editör: TE Bilişim