Gazete Emek- Sıraselviler caddesinde toplanan kalabalık Taksim Meydan' a doğru yürümeye başladı. Güvenlik güçlerinin barikatlarının önüne kadar gelen kadınlar "Göçmen kadınlarla mücadelemiz ortak", "Çocuk haklarını aklayan bir ülke istemiyoruz", "Yaşasın feminist mücadelemiz" dövizleri taşıyarak "Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz", "Yaşasın feminist mücadelemiz", "Erkekler evlere ütü yapmaya", "Kadın cinayetleri politiktir"  sloganlarını atıyor. 


LEYLA GÜVEN VE CANAN KAFTANCIOĞLU EYLEMDE YANYANA

Ara sokaklarda, döviz, pankart ve sloganlarıyla bekleyen kadınlara, HDP Milletvekili Leyla Güven ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da destek verdi. İki isim, kadınların açtığı pankartın arkasında yan yana geldi. 

KADINLAR KARAKÖY'E YÜRÜME KARARI ALDI, POLİS SALDIRISI BAŞLADI


 
Yüzlerce kadın bir müddet daha bekledikten sonra Sıraselviler caddesinden Cihangir'e doğru yürüyüşe geçti. Eylemlerini Cihangir'de sürdüren kadınlar bir süre sonra Karaköy'e yürüme kararı aldı.

Açıklamanın Karaköy'de yapılacağının duyurulduğu eylemde binlerce kadın Karaköy'e doğru ilerlemeye başladı. Yürüyüşün başlamasının ardından anonslarla müdahale edileceğini duyuran polislere slogan ve alkışlarla karşılak veren binlerce kadın kalkanlarla kurulan polis barikatını aşarak Karaköy'e ilerlemeye başladı.

Bir süre sonra polis müdahalesi başladı. Biber gazı ve plastik mermilerle saldıran polis 4 kadını gözaltına aldı. Polisin tüm şiddet ve saldırısına rağmen kadınlar yürüyüşten vazgeçmiyor.

'GERİ ADIM ATMAYA HİÇ NİYETİMİZ YOK'

Feminist Gece Yürüyüşü İnisiyatifi bir açıklama yaparak "8 Mart yasaklanamaz” dedi. Gece yürüyüşünün her sene türlü bahanelerle yasaklanmaya çalışıldığını hatırlatan kadınlar “Feminist isyanımızdan, umutlarımızdan, birlikteliğimizden, neşemizden, arzularımızdan geri adım atmaya hiç niyetimiz yok" dedi

POLİS SALDIRISINA DİRENEN  BİNLERCE KADIN KARAKÖY'E ULAŞTI

Sıraselviler'de polisin gazlı ve plastik mermili saldırısına direnen binlerce kadın Karaköy’e ulaştı. trafiği tamamen kapatarak eylemlerine devam eden kadınların açıklama yapması bekleniyor. 

POLİS SALDIRI ÖNCESİ BASINI ALANDAN ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR 3 GAZETECİ GÖZALTINDA

Tophane’ye doğru yürüyen kadınlara yurttaşlar evlerin camlarından tencerelere vurarak destek verdi. Tophane'den Karaköy’e inen binlerce kadın trafiği keserek Eminönü'ne doğru yürüyüşe geçti. Saldırıya hazırlanan polis müdahale öncesi basını alandan çekmeye çalışıyor. Polis saldırısının ardından yeniden bir araya gelen gelen kadınlar, polis barikatlarının üzerine yürüyor. Gözaltına alınan kadınların sayısının 24 olduğu belirtilirken 3 gazetecininde gözaltına aldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim