Gazete Emek- İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının ardından Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Adem Taşkaya'nın hedef göstermesinin ardından ölüm tehditleri alan Avukat Jiyan Tosun'a koruma kararı verildi.

Adalet Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde Jiyan Tosun'un hedef gösterilmesini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a soran HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, "Avukat Jiyan Tosun'un Adem Taşkaya tarafından yalan haber ile bombacı avukat denilerek hedef gösterilmiştir. Ardından birçok sitede kendisinin ve yakınlarının bilgilerinin hedef gösterilerek paylaşılması üzerine ne kendisinin ne de yakınlarının can güvenliği kalmamıştır. Bu konuda hangi önlemler alındı, güvenliği nasıl sağlanacak?" diye sordu?

BOZDAĞ: KORUMA KARARI VERİLDİ

Gülüm'e yanıt veren Bozdağ konuya ilişkin, Tosun’un pazar gecesi 22.30 sıralarında Küçükçekmece Adliyesine gelerek; Taşkaya'nın hedef göstermesinin ardından kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini belirtiğini ve konuyla ilgili şikayetçi olduğunu söyledi. Bozdağ, "Müştekinin terör olayıyla ilgili olmadığı bilgisinin alınması üzerine müştekinin can güvenliği tesis edilerek müşteki ve avukatının polis ekip aracılığıyla Avcılar Polis Merkez Amirliğine müracaatı sağlanmış ve müştekinin ifadesi alınmıştır" diye konuştu.

Öte yandan Bozdağ, Jiyan Tosun'un 14 Kasım Pazartesi günü de ayrıntılı beyanının alınarak dosyaya konulduğunu, Avcılar Kaymakamlığına Tosun'un can güvenliğinin sağlanması hususunda savcılık tarafından müzekkere yazılıp akabinde koruma kararı verilerek Jiyan Tosun'a tebliğ edildiğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Adem Taşkaya, pazar günü gerçekleşen bombalı saldırının ardından, sosyal medyada Jiyan Tosun'u saldırının faili olduğu suçlamasıyla hedef göstermesinin ardından, Tosun ve ailesi çok sayıda ölüm tehditleri almış, Tosun suç duyurusunda bulunmak için gittiği adliyede, can güvenliği olmadığını belirterek geceyi orada geçirmişti.

Avukat Tosun’u hedef gösteren Adem Taşkaya söz konusu paylaşımıyla ilgili yaptığı açıklama, “Avukatın bilgilerinin telegram gruplarında görüp, alıp paylaştım. Bant yüklenmesi olmadığı için 10-15 dakika paylaşamadım. Paylaştıktan 3 dakika sonra ise sildim. Bir manipülasyon olmasın diye sildim. Avukat kendisine göre haklı olabilir. Çok da haklı. Paylaşımımda resim doğruydu. Bilgiler yanlıştı. Hukuki olarak sorumluluğumu yerine getireceğim" demişti.

"Bir insan ölümle tehdit ediliyor. Özür dileyip hatanızı düzeltmeyi düşünmüyor musunuz?" sorusu sorulan Taşkaya, "Bana yönelik saldırılar geçsin ben de yazarım. Sadece kendilerine yönelik bir saldırı yok. Ben de aynı durumdayım" diyerek kendisini savunmuştu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise söz konusu paylaşımın hukuki bir sorun doğurduğunu ancak parti olarak paylaşımı yapan Adem Taşkaya'ya ilişkin herhangi bir adım atmayı düşünmediklerini bildirmişti.

Editör: TE Bilişim