Gazete Emek-Göçmen karşıtı çıkışlarıyla sık sık gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu kez bilboardlara astırdığı ilanla dikkat çekti.

Tanju Özcan’ın isminin yazılı olduğu, ‘Bolu Belediyesi’nden geçici sığınmacılara son çağrı’ başlıklı Türkçe ve Arapça yazılan ilanda, şu ifadelere yer verildi:

"ARTIK İSTENMİYORSUNUZ" 

“Geçici sığınmacılara sesleniyorum; 11 yıl önce ülkemize misafir olarak geldiğinizi söylediniz. Türk milleti de kıt kaynakları ile yılardır size sahip çıkıyor. Artık bu misafirlik fazla uzadı. Ülkemizdeki ekonomik buhranı görüyorsunuz. Gençlerimiz işsiz, aileler açlık sınırının altında yaşıyor. Bu şartlarda artık sizinle paylaşacak ekmeğimiz ve suyumuz kalmadı. Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize.”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın önerdiği ve Belediye Meclisi tarafından onaylanan yabancı uyruklular için ayrımcı fiyat düzenlemesi kararları mahkeme tarafından iptal edilmişti.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Söz konusu pankartla ilgili şikayet üzerine yargı harekete geçti. Bolu Cumhuriyet Savcılığı pankartın bilboardlardan kaldırılmasına karar verdi. Savcılık aynı zamanda “nefret ve ayrımcılık” suçlamasıyla başkan Tanju Özcan hakkında soruşturma başlattı.
 

Kaynak: Tele1  

Editör: TE Bilişim