Gazete Emek-Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, aile baskısı sebebiyle kaldığı cemaat yurdunda maruz kaldığı durumları anlattığı video kaydını ve ardından bıraktığı notu arkadaşlarına gönderip yaşamına son verdi.

Kara’nın olay öncesi çektiği videoyu Aykırı’dan Batuhan Çolak sosyal medyada paylaştı. Çolak’ın aktardığına göre Kara’nın cansız bedeni Hilalkent Mahallesi’nde bulunan cemaat yurdunun önünde bulundu.

20 yaşındaki öğrenci yaşamına son vermeden önce kaydettiği videoda ailesi tarafından cemaat yurdunda kalması için nasıl baskılandığını, yurtta namazlar ve cemaat dersleri dışında tıp derslerine çalışmak için vakit bulamadığını ve yaşama sevincinin elinden alındığını ve özgür hissetmediğini anlattı.

Arkadaşlarına intihar sonrası gönderdiği notta ise eğitim sisteminin zorluğundan bahseden 20 yaşındaki öğrenci, okulu bitirdikten sonra ise yaşayacağı zorlukları ve gelecek kaygısından bahsetti.

Kara’nın arkadaşı olduğunu belirten bir sosyal medya kullanıcısı, Kara’nın intihara sürüklendiği süreci şu şekilde anlattı:

HDP'li Semra Güzel'den 'fotoğraf' açıklaması: "5 yıl önce neredeydiniz?"

“KARDEŞLERİMİZİN AHI SARAY’I YIKAR”

Kara’nın açıklamalarının paylaşıldığı bir gönderiyi alıntılayan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Yazık çok yazık. Aslan gibi delikanlı. Bu gençlerin kardeşlerimizin ahı sarayı yıkar” dedi.

Devletin yeterli sayıda yurt yapmadığını belirten Özkan, “Üç kuruşluk çıkarları için bu gençleri yakanlar bilin bu çürük düzeninizi değiştireceğiz. İktidarımızda her genç devlet yurdunda kalacak. Özgür olacak” ifadelerini kullandı. 

"Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasında tepki çeken Fenerbahçe sorusu: Taraftarlardan dava hazırlığı

TARKAN'DAN ENES KARA ÇAĞRISI


 

Sanatçı Tarkan tarikat yurdunda yaşadığı baskılar nedeniye yaşamına son veren Enes Kara'yla ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamasında ailelere seslenen Tarkan "asli görevimiz çocuklarımızı bağnaz ve yobaz zihniyetlerin sömürülerine hizmet ettirmek değildir'' dedi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

"Enes Kara'nın intihara sürüklenip hayatına son vermesine ne kadar üzüldüğümü anlatamam.

Ne yazık ki Enes Kara'nın durumunda olup korku içinde, baskı altında yaşayan, yaşam sevincini ve umudunu kaybetmiş, çaresiz binlerce genç var ülkemizde.

Ey analar babalar! İş işten geçmeden çocuklarınızın duygu ve düşüncelerine hassasiyetle, sevgiyle kulak verin, koşulsuzca yanlarında olun. Özgür iradelerine, istek ve seçimlerine saygı duyun. Önceliğimiz onların mutluluğu olmalıdır. Yaşadıkları hayat onların hayatıdır. Çocuklarınız ne sizin malınızdır ne de size aittir. Onlar, biz anne babalar vesilesiyle dünyaya gelmiş özgür ruhlardır. Çocuklarınızın ışığını söndürmek yerine bırakın o ışıkla aydınlatsınlar yüreklerimizi.

Unutmayınız ki asli görevimiz çocuklarımızı korumak, kollamaktır. Bağnaz ve yobaz zihniyetlerin sömürülerine hizmet ettirmek değildir."

Kaynak: Dokuz8haber 

Editör: TE Bilişim