Gazete Emek- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe görüşmelerinin komisyon aşaması bu hafta tamamlanıyor. 

Bugün, İçişleri Bakanlığı ve bakanlığa bağlı kurumlardan Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün 2022 yılı bütçeleri görüşülecek.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı kurumların bütçesi, 2015 yılında 29 milyar 291 milyon 246 bin TL iken geride kalan 7 yılda yüzde 300 artışla 117 milyar 457 milyon 299 bin TL olmuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bir konuşma yaptı. 

Konuşma sırasında CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile Soylu arasında gerginlik yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Soylu konuştuğu sırada Özkaç'a "Neden sırıtarak dinliyorsun?" dedi. Soylu'nun çıkışının ardından yaşanan tartışma sonrası oturuma ara verildi.

TİP SOYLU'YU 'DUVAR'LA KARŞILADI

Öte yandan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekilleri, parti gruplarına ve Süleyman Soylu'ya, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddia, ifşa ve itirafları ile "mafya-devlet-siyaset" ilişkilerine ilişkin, İstanbul Milletvekilli ve gazeteci Ahmet Şık ile gazeteciler Bahadır Özgür, Ertuğrul Mavioğlu, Hakkı Özdal ve Timur Soykan tarafından hazırlanan Türkiye İşçi Partisi araştırma raporu "Duvar"ı verdi.

Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Soylu’ya kitabı verirken “Sayın Bakan malum diğer partiler gibi uzun uzun söz hakkı verilmiyor bize. Biz de tüm iddiaları yazılı olarak derlediğimiz “Duvar” size de hediye ediyoruz. Belki bu vesileyle bir soruşturma açılır” ifadelerini kullandı. 

"BEN KONUŞURKEN GÜLME"

2022 yılı bütçesine ilişkin bilgiler paylaşıldı. Soylu terörle mücadelede neler yapıldığını anlatırken CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a dönerek, ‘Ben konuşurken gülme’ dedi.

Bu sözlerin ardından ortalık karıştı, CHP’li, İYİ Partili ve HDP’li vekiller ayağa kalktı. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ara vermek zorunda kaldı.

CHP adına Özkoç birazdan komisyonda konuşma yapacak. Komisyonda görüşme tekrar başladı. Bakan Soylu tekrar komisyona döndü.

Editör: TE Bilişim