Gazete Emek- HDP İzmir İl Örgütü ve Ege Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER) İzmir Şubesi üyeleri, PKK Lideri Abdullah Öcalan için 171 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven ile diğer binlerce tutuklunun durumuna dikkat çekmek için Konak ilçesinde bulunan Eski Sümerbank önünde bir araya geldi. 

Aralarında HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay’in de bulunduğu grup, üzerlerine “Leyla’lar yaşasın, yaşama ses ver” yazılı önlükler giyip, ağızlarına beyaz maskeler taktıktan sonra yine “Bijî berxedana zindana” yazılı pankartı açtı.

TECRİT KELİMESİ YASAKLANDI

Ancak grubun etrafını saran polisler, “tecrit” kelimesinin telaffuz edilmesi halinde müdahale edileceği tehdidinde bulundu. Polis kuşautması aldında eylemlerini sürdüren grup adına HDP İl Eş Başkanı Kadir Baydur konuştu. Baydur, “Yasalar uygulansın, cezaevlerinden ölüm haberleri gelmesin, Leyla’lar yaşasın” dedi. 

Hükemete, Adalet Bakanlığı’na ve diğer tüm yetkililerine seslenen Baydur, ölümler yaşanmadan yasalara uyulması çağrısında bulundu.

Barış Annesi Hanife Gümüş de, annelerin barış çığlığına ses verilmesini istedi. Gümüş, “Ne polis annesi, ne asker annesi ne de bizim anneler ağlamasın diyoruz. Bunun için hepimiz mücadele ediyoruz. Günlerdir çocuklarımız aç. Biz anneler onların dışarıdaki sesleri olmak istiyoruz. Bir kez daha sesleniyoruz; Bu ülkeye barışın gelmesine izin vermediğiniz için utanacaksınız” ifadelerini kullandı.
 

KEMALBAY: ANNELERİMİZİ COPLAMAKLA TEHDİT EDİLİYORUZ

HDP Milletvekili Serpil Kemalbay ise, polisin oluşturduğu ablukaya tepki gösterdi. Kemalbay, “Bize bazı kelimeleri yasakladılar. Bunları söylememiz halinde, yaşlı annelerimizi coplayacaklarını söylediler. Şimdi ben burada bir kelime sarf edersem annelerimizi coplayacaklar. Ben buna göre tercih mi yapmalıyım? Hukuku, Anayasayı öldürdünüz. İnsanlığı öldürüyorsunuz. Bundan utanın” diye konuştu. 
 
Kemalbay’ın konuşmasını noktalaması sonrası grup üyeleri el ele tutuşup, ‘Yaşam Çemberi’ oluşturarak eylemlerini noktaladı.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim