Gazete Emek- WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi ve veri paylaşımına dair değişiklikler geçtiğimiz günlerde kullanıcıların karşısına bir onay penceresi olarak çıkmaya başladı. WhatsApp özellikle Facebook ile veri senkronizasyonunun nasıl yaptığını açıklayan yeni bir kullanıcı sözleşmesini kullanıcılarına sundu. Ancak daha da önemlisi söz konusu şartları kabul etmek için 8 Şubat’a kadar süre tanıdı.

Bu karar kullanıcılar arasında tepki çekti ve tepkiler üzerine WhatsApp bir açıklama yaptı.

Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti

WhatsApp'ın açıklaması şöyle:

WHATSAPP: ŞEFFAFLIĞI ARTTIRMAK ADINA GİZLİLİK POLİTİKAMIZI GÜNCELLİYORUZ

Açıklamada, "WhatsApp olarak insanların uygulama üzerinden alışveriş yapmalarını ve işletmelerden destek almalarını kolaylaştırmak istiyoruz. Şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına, gizlilik politikamızı güncelliyoruz.

Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler. Bu güncelleme, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak nasıl iletişim kurduğunu etkilemiyor. Gelecek ay boyunca kullanıcılarımızın gözden geçirmelerine süre tanımak adına yeni politikamızı şimdiden WhatsApp aracılığıyla paylaşıyoruz." denildi.

WhatsApp’ın bu kararının ardından başka uygulamalar tercih edilmeye başlandı. Özellikle Telegram uygulamasına olan ilgi arttı. Bu gelişmeler üzerine Telegram CEO’su Durov Şöyle bir açıklama yaptı.

DUROV: OCAK'TA 500 MİLYON AKTİF KULLANICIYA ULAŞTIK

Durov’un açıklaması şöyle:

Ocak ayının ilk haftasında Telegram aylık 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

‘’HDP'nin kapatılması için genel başkanımız talimat verdiği an dava açılacak’’

‘’72 SAATTE 25 MİLYON KULLANICI’’

Yalnızca son 72 saat içinde 25 milyon yeni kullanıcı Telegram’a katıldı.

Bu dünyanın tüm bölgelerinden geldi;

WhatsApp'ın yeni sözleşmesi kullanıcılardan ne istiyor, WhatsApp- Telegram- Signal arasındaki farklar nelerdir?

%38’i Asya’dan

%27 Avrupa’dan,

%21’i Latin Amerika’dan ve % 8’i MENA’dan.

‘’SİZİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAYACAĞIZ’’

7 yıllık geçmişimiz boyunca indirme sayısında zaman zaman artışlar yaşadık. Ama bu sefer durum farklı.

İnsanlar artık mahremiyetlerini ücretsiz hizmetlerle değiştirmek istemiyorlar.

Cumhurbaşkanlığı anketi: İmamoğlu, Erdoğan'ı yakalamak üzere

Uygulamaları kritik bir kullanıcı kitlesine sahip olduğu sürece her şeyden paçayı sıyırabileceğini düşünen teknoloji tekelleri tarafından artık rehin tutulmak istemiyorlar.

Yarım milyar aktif kullanıcı ve hızlanan büyüme ile Telegram, mahremiyet ve güvenliğe adanmış bir iletişim platformu arayanlar için büyük sığınak haline geldi. Bu sorumluluğu çok ciddiye alıyoruz. Sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız.

‘’DEVLET KURUMLARI İLE ANLAŞMA YAPMAYIZ’’

Son birkaç yıldır Telegram’ı kullananlar, hem özel verileri koruma hem de uygulamalarımızı geliştirme konusunda tutarlı olduğumuzu biliyor. Yeni katılan ve Telegram’ın ne anlama geldiğini merak edenler için, 2018’deki yazımdan alıntı yapmak istiyorum.

Siz, yani kullanıcılarımız tek önceliğimiz oldunuz ve her zaman olacaksınız. Diğer popüler uygulamalardan farklı olarak, Telegram’ın rapor vermek zorunda olduğu hissedarlar veya reklamverenler yoktur.

Pazarlamacılar, veri madencileri veya devlet kurumları ile anlaşma yapmayız. Ağustos 2013’te kullanıma sunduğumuz günden bu yana, kullanıcılarımızın özel verilerinin tek bir baytını üçüncü taraflara açıklamadık.

Kaynak: Telegram Türkiye

Editör: TE Bilişim