Gazete Emek- Türkiye’de 28 Temmuz tarihinde başlayan ve bazı bölgelerde hala etkili olan orman yangınınlarının ardından TEMA Vakfı, fidan bağışı kampanyası başlattı.

Geçen hafta başlatılan kampanyaya çok sayıda yurttaş destek oldu.

DW Türkçe'nin aktardığı habere göre; bireysel bağışların yanında kurumsal bağışlar da alındı, ancak TEMA Vakfı tarafından bazı şirketlerin bağışları geri çevrildi.

Bunların içinde çok sayıda kamu ihalesi alan ve çevreye zarar verdiği gerekçesiyle eleştirilen Cengiz Holding de bulunduğu öğrenildi.

TEMA’nın iade ettiği tutarın, 500 bin TL (50 bin fidan için) olduğu kaydedildi.

CENGİZ HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA: "KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ"

Cengiz Holding, Vakfın kararı ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bildiğiniz gibi iki haftadır, Türkiye'nin farklı bölgelerinde ormanlık alanlarda çıkan yangınlara karşı ülke olarak büyük bir mücadele veriyoruz. Bizim de bu yangın nedeniyle içimiz yanıyor; tüm Türkiye gibi büyük üzüntü içindeyiz. Yangın süresince gerek devlet kurumlarıyla gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla çok yakın çalıştık. Bu kapsamda her konuda desteklerimizi yapıyoruz; yapmaya da devam edeceğiz. Böyle bir ortamda; Türkiye'nin her yanı yangınla çevriliyken TEMA'nın bizim bağışımızla ilgili yaptığı açıklamayı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim