Gazete Emek- Roboskili aileler ve HDP'li milletvekilleri ile birlikte Roboski anmasına katılan Temelli, hakikatlerle yüzleşilmediği için katliamların devam ettiğini söyledi. 

Temelli, anmada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

34 canımızı yitireli 8 yıl oldu. Unutmadık, acımız hala aynı canlılığını koruyor. Buraya gelerek bir kez daha acımızı paylaşıyoruz. Bu büyük acıya hep birlikte dayanmaya çalışıyoruz ama sadece acımızı paylaşmak ve bu dayanışmayı göstermek için burada değiliz. Burada bir kez daha bu topraklara adalet gelene kadar direneceğimizi gösteriyoruz. Adalet için mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki bu coğrafya katliamlar coğrafyası. 

Hakikatle yüzleşilmediği için katliamlar devam ediyor

Roboski ilk değil son da olmadı. Roboski'ye gelene kadar onlarca katliamın yaşandığı bir coğrafyadan bahsediyoruz. Neden Roboski oldu, çünkü hakikatle yüzleşilmedi. Çünkü katliamların hesabı sorulmadı ve Roboski de son olmadı. Roboski'yle yüzleşmediğimiz ve hesabını sormadığımız için bütün bir ülke olarak bu utancı yaşamaya devam ediyoruz. Eğer Roboski’nin hesabı sorulabilseydi belki ondan sonra yaşanan katliamlar yaşanmayacaktı, tıpkı Roboski’den önce yaşanan katliamlar gibi. Bu hesabı sormaktan kaçanlar, bu katliamı Ankara’nın kara dehlizlerinde yok etmeye çalışanlar Ankara’da yeni kara dehlizler açtılar yeni katliamlar yaratarak.

Her katliamı inkar ettiler ama Roboski katliamının inkarı en ahlaksız olanıydı

Afrin’de, Rojava’da katliamlar yaratarak, savaş politikalarını Kürt halkına dayatarak, Kürt düşmanlığıyla ayakta kalmaya çalışarak adeta bütün coğrafyaya zulmü ve şiddeti dayatmaya devam ettiler. Her katliamı inkar ettiler ama Roboski katliamının inkarı belki de en ahlaksızıydı. 

Roboski’nin hesabını sormak boynumuzun borcudur

Herkesin gözü önünde yaşanmış olan bu katliamın hesabını vermeyenler, bu hesaptan kaçanlar Ankara’nın kara dehlizlerine bunu gizlemeye çalışanlar bilsin ki mutlaka ama mutlaka Roboski katliamı başta olmak üzere bütün katliamların hesabını sormak boynumuzun borcudur.  

Barış ve demokrasinin gelmesi için katliamlarla yüzleşmek bir zarurettir

Bu ülkeye barışın ve demokrasinin gelmesi için her şeyden önce yaşanmış olanın bu katliamlarla, hakikatle yüzleşilmesi ve yargı önünde hesabının sorulması bir zarurettir. Bugün savaşı bütün coğrafyayı yayan bu iktidar, kendinden önceki iktidarlardan aldığı siyaseti, ittihatçı ve ceberut aklı üretmeye devam ediyor.  Yeniden yeniden üreterek tüm halklara zulmü ve şiddeti dayatmaya devam ediyor. Buna son vermeliyiz. Burada annelerimiz ve halkımızla bu acıyı paylaşarak buna son verme ve hesap sorma irademizi bir kez daha sizlerin önünde dile getiriyoruz. 

İktidar ayakta kalmak için şiddeti, zulmü ve savaşı dayatıyor

Bugünkü iktidar tükenmiş bir iktidardır. Bu iktidarın bagajında bu katliamlar ve zulümler vardır. Buna benzer yapmış olduğu bütün haksız hukuksuz uygulamalar vardır. Bunu kendileri de biliyorlar. Tükendiklerini, düşmek üzere olduklarını da biliyorlar. Tutunmak için başta Kürt halkı olmak üzere Orta Doğu halklarına zulmü, şiddeti, katliamları ve savaşı dayatıyorlar.  

Gelin hep birlikte bu acıların hesabını soralım

O yüzden de bütün halklara çağrı yapıyoruz. Bu iktidarın karşısında durmak ve katliamların hesabını sormak onurlu bir duruştur. Gelin hep birlikte yana yana duralım, bu acıların hesabını soralım ve bu iktidardan hep birlikte kurtulalım. Bir kez daha ailelerin acılarını paylaşıyorum ve hepinize sabırlar diliyorum. 

Kaynak: Ortadoğu News

Editör: TE Bilişim