Gazete Emek- Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim görevlisi olan T.A. ‘uyuşturucu imal etmek’ suçundan tutuklandı.

Ankara’da polis, 30 Haziran'da ihbar üzerine Çankaya'da T.A.’nın oturduğu eve baskın düzenledi.

Hilal Kaplan'dan "darbe hazırlığı" iddiası: Garip bir hareketlilik var


Evin teras katında saksıların içinde Hint keneviri bulundu. Ayrıca evde yapılan aramada uyuşturucu madde tartmada kullanılan hassas terazi de bulundu. Ev sahibi T.A. ile evde bulunan arkadaşı S.K. gözaltına alındı.

“SATIN ALABİLECEĞİM YER KONUSUNDA SIKINTI YAŞADIM”

Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edilen T.A., savunmasında, uyuşturucu madde kullandığını söyledi.

Daha önce kullanmadığını belirttiği uyuşturucuya 2000 yılında gidip bir süre kaldığı ABD'de başladığını söyleyen T.A., “Türkiye'ye döndüğümde uyuşturucu kullanmaya devam ettim ancak daha sonraları satın alabileceğim yer konusunda sıkıntı yaşamaya başladım. Bu nedenle geçen yıl Kasım ayında taşındığım evde Hint keneviri dikmeye karar verdim. Dubleks olan evin güneş gören terası vardı. Hint kenevirini güneşe ihtiyacı olduğunu bildiğimden terasa saksı içinde dikmeye karar verdim. ‘Torbacı’ diye tabir edilen uyuşturucu satıcısından Hint keneviri tohumu aldım. Mayıs 2021'de tohumları ektim. İçilebilir duruma gelen Hint kenevirlerini kendim kesip, kuruttum. Bu şekilde kullanmaya başladım” dedi.

Yolcu otobüsünde bir kadına cinsel saldırıda bulunan muavin tutuklandı


“HİÇ KİMSEYE SATIŞ YAPMADIM”

T.A., uyuşturucu tartmada kullanılan hassas terazinin evinde bulunmasıyla ilgili ise “Torbacıların bana verdiği tohumların doğruluğunu ölçmek için kandırılmamak için almıştım. Hiç kimseye satış yapmadım, satıcı değilim. Bu olaydan dolayı pişmanım” diye konuştu.

T.A., savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince 'izinsiz uyuşturucu madde imal etmek' suçundan tutuklandı.

Arkadaşı S.K. ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.



Kaynak: BirGün

Editör: TE Bilişim