Gazete Emek- Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında otobüs, uçak ve tren seferlerine sınırlandırmalar getirilirken, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Güvenlik Komisyonu, 28 Mart cumartesi saat 20:00 itibarıyla uçuşları geçici bir süre için durdurdu. 

Türk Hava Yolları ise, tüm yurt dışı seferlerinin durdurulduğunu, iç hat seferlerinin ise İstanbul ve Ankara’dan bazı büyükşehirler ile sınırlandırıldığını açıkladı.

Gazeteci ve eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "THY, virüs hareketliliğini engellemek için yurtdışı uçuşlarını durdurdu. Katar Hava Yolları ise hiçbir şey yokmuş gibi İstanbul Havalimanı'na iniyor, yolcu getiriyor, yolcu götürüyor. Altta, Katar Hava Yolları'nın uçuş bilgilerini gösteren bugüne ait grafikler var. 

Şimdi kemerlerinizi bağlayın! Bakın alttaki grafikte, İran uçağının da İstanbul'dan uçacağı görülüyor. Bitmiyor; Rus Hava Yolları da seferlerine devam ediyor. Şu an Rus uçağı İstanbul'a yaklaşıyor. Ve bugünkü uçuş planında THY'nin Bükreş seferi görünüyor. Açıklama yapın! 

Ben twiti atarken, Moskova uçağı İstanbul Havalimanı'na indi. Katar'ın yolcu taşıdığı belli... İran ve Moskova uçakları da muhtemelen aynı işlevi görüyor. İlgili kurumun, hepimizin güvenliğini ilgilendiren bu konuda ayrıntlı bir açıklama yapması şart!" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim