Gazete Emek- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndaki sözlerinin ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'ı ziyaret etti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda konuşan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Böyle ne kadar gider? Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ne kadar gider. İşte gördük Fransa’da gitmediğini. Üç gün sonra bizim burada görür müyüz görmez miyiz? Bize bağlı" ifadelerini kullanmıştı. 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki işçi ve işveren temsilcilerinden oluşan heyet, tepki toplayan sözlerinin ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti. Atalay'a tartışmalı sözleri üzerine ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, "Atalay’ın demokrasiye, devletine, ülkesine, milletine bağlı, olaylara Türkiye penceresinden bakan, istikrarın yanında olan, yerli ve milli düşünceye sahip bir değer olduğunu" söyledi.

Birgün'deki habere göre Hisarcıklıoğlu, gazetecilerin asgari ücret görüşmelerine ilişkin sorduğu soruya, "Asgari ücret işi ayrı, ziyaretimiz ayrı. Asgari ücret, kendi hukuki platformunda tartışılacak" cevabını verdi.

"DENİLMESİ GEREKENİ DEDİM"

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay ise Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndaki açıklamalarına yönelik, "Uzatılacak bir şey yok, denilmesi gerekeni dedim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim