Gazete Emek- Örgüt, Resulayn kenti yakınlarındaki Aluk su tedarik istasyonunun kontrolünün geçen Ekim ayından bu yana Türkiye destekli güçlerin kontrolünde olduğunu ve bu süre içinde en sonuncusu iki gün önce olmak üzere birkaç kez suyun kesildiğini açıkladı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, bu istasyonun toplam 460 bin kişinin yaşadığı Haseke kenti ile yerlerinden ayrılmak zorunda kalanların yaşadığı üç ayrı kampa su sağladığını duyurdu.

Bölgedeki yerel Kürt yetkililer, suyun kesilme sebebi ile ilgili Türkiye'yi suçluyor; Türkiye'nin suyu keserek, bölgedeki Kürt otoritesini, kendi kontrolü altındaki bölgeye elektrik sağlama konusunda baskı almaya çalıştığı savunuluyor.

Türkiye ise Teşrin Barajı'nı kontrol altında tutan Kürt yönetiminin, yeterli elektrik sağlamadığı için su istasyonunun devre dışı kaldığını savunuyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün raporunda, bölgede insani yardım çalışmalarına katılan kişilere dayanarak, barajlardan Türkiye kontrolündeki bölgeye, su istasyonunu çalıştıracak kadar elektrik gittiği kaydediliyor.

Kaynak: BBC 

Editör: TE Bilişim