Gazete Emek- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Google Maps'te coğrafi olarak işaretlenen Kürdistan haritasının kaldırılması için başvuru yapıldığını açıkladı.

Google, haritalara Kürdistan’ı da eklemişti.

Bakan Cahit Turhan, İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun konu ile ilgili soru önergesine verdiği cevapta, "BTK Başkanlığı yetkilileri tarafından ilgili platform temsilcileriyle söz konusu haritanın ivedilikle kaldırılması için görüşülmüş, ulusal ve uluslararası mevzuattan kaynaklanan yükümlülükleri çerçevesinde gerekli bildirimlerde bulunulmuştur. Konuyla ilgili gelişmeler takip edilmekte, irtibatın sürekliliği sağlanmaktadır” dedi.

Yavuz Ağıralioğlu, 26 Ekim’de Meclis'e verdiği soru önergesinde, “Dünya’da en çok kullanılan arama motoru Google’da İngilizce harita (Maps) araması yapıldığında ilk sırada ‘Kürdistan’ kelimesi ile karşılaşmakta, bağlantıya tıklandığında ise Türkiye’nin yarısının dahil edildiği sözde Kürdistan haritası gösterilmektedir. Haritada Ardahan, Sivas, Hatay ve Hakkari dörgeninde bulunan illerimizin tamamı bu sözde haritanın sınırları arasında yer almaktadır” demişti.


Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim