Gazete Emek-  Sözcü yazarı Uğur Dündar, gazetenin bir diğer yazarı Yılmaz Özdil'le, Artı1 TV'nin kuruluşuyla ilgili tartışmada yanlış anlaşılma yaşadıklarını söyledi ve “Mesele benim için burada kapanmıştır, bitmiştir. Yılmaz bundan sonra da benim kardeşim olarak kalacaktır” dedi.

Sedat Peker'in yeniden gündeme getirdiği SETA'da peş peşe ayrılıklar yaşandı

TELE 1 canlı yayınında konuşan Uğur Dündar, “Şimdi anlıyorum ben kastedilmemişim. Ama o canlı yayın sırasında bana gelen mesajlarda, bazıları benim ona bir cevap vermem gerektiğini yazmışlardı. Yani böyle sosyal medya paylaşımları arasında ben o tweet'i gördüm” ifadelerini kullandı.

İsmail Saymaz, Twitter hesabından özür diledi

‘BURADA BİR YANLIŞ ANLAŞILMA VAR’

“Şimdi hem sevgili Merdan hem de benim hayatımdaki en eski arkadaşım sevgili Müjdat konuşmuşsunuz değerli kardeşim Yılmaz'la. Ben anlıyorum ki bir yanlış anlaşılma var” diyen Dündar, şöyle devam etti:

“Yanlış anlaşılma ortaya çıktıktan sonra benim onun üzerine söyleyecek hiçbir lafım olamaz. Mesele benim için burada kapanmıştır, bitmiştir. Yılmaz bundan sonra da benim kardeşim olarak kalacaktır. Üzgünüm böyle bir canlı yayın kazası olduğu için. Hiçbir yerde konuşmadım, o konuda tweet atmadım, çeşitli kanallardan aradılar katılmamı istediler ama hayır. Siz, Yılmaz'ın ağzından bir yanlış anlaşılma ve beni kastetmediğini söyledikten sonra mesele benim için kapanmıştır.”

‘Küçük Emrah’ kripto piyasasına giriyor: Emrahcoin

NE OLMUŞTU?

Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Tele1'de yayınlanan Anında Manşet programında konuşan Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil birbirine girdi. Özdil, sosyal medya hesabından Artı 1 TV'yi Sezgin Baran Korkmaz'ın finanse ettiği iddiasında bulundu. Dündar, Özdil’e canlı yayında yanıt verdi.

ABD’nin talebi üzerine Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın, “Dürüst ve güvenilir (!)” sözleri ile ima ettiği Uğur Dündar’a, ARTI 1 TV’yi kurdurduğunu öne süren Özdil paylaşımlarında “Araştırmacı gazetecilerin SBK aşına su katmak istemem ama, SBK’nın kafakola aldığı gazetecilerin listesi ABD’de açılan davanın iddianamesinde yazıyor... Kimlere televizyon kanalı kurdurdukları bile orada yazıyor! SBK’nın kafakola aldığı gazetecileri, kime hangi televizyonu kurdurduklarını biliyorum ama söylemem demedim, aksine açık açık söylüyorum, ABD’deki iddianamede yazıyor... Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazeteciler niye bu mevzudan hiç bahsetmiyor diye soruyorum?” dedi.

Yılmaz Özdil'in, Artı 1 TV'yi Sezgin Baran Korkmaz'ın finanse ettiği iddiasının ardından Uğur Dündar, canlı yayında "Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmesin, benim için Yılmaz Özdil defteri kapanmıştır" diyerek tepki göstermişti.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim