Gazete Emek-  Gemlik Ülkü Ocakları trafolara çizilen gökkuşağı renklerini LGBTİQ+’yı temsil ettiği gerekçesiyle siyaha boyadı.

Bursa’da Gemlik Ülkü Ocakları, belediye tarafından elektrik trafosuna resmedilen gökkuşağının üstüne siyah sprey boya sıktı. Limak Enerji’ye ait trafonun üzerindeki gökkuşağı ‘LGBTİQ+’yı temsil ettiği’ gerekçesiyle kapatıldı.

Duvar’dan İdris Yılmaz’ın haberine göre; Gemlik Ülkü Ocakları’na ait sosyal medya sayfasından boyamanın yapıldığı fotoğraflar paylaşılarak “Ülkü Ocaklarından Uyarı” başlıklı bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, “Yakın zaman önce İzmir’de çıplak semazen hadisesi gibi bir durum ve kasıt olmadığına inanmak isteriz. Gemlik Belediye yetkilerinin bir an önce gereğini yapıp bu yanlışı düzeltmesini Müslüman Türk milleti adına talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

“ÇOCUKLARIMIZA EŞCİNSELLİĞİ NORMAL BİR OLAY GİBİ YANSITAN BİR HAREKET İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Açıklamanın devamında, “Çocuklarımıza eşcinselliği sanki normal ve sıradan bir olaymışçasına yansıtmaya çalışan bir hareket ile karşı karşıyayız. İlçemizde konuya duyarlı hemşerilerimizin rahatsızlıklarını dile getirmeleri sonrası, söz konusu çizimleri Gemlik Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nün yaptırdığı bizlere bildirilmiştir” denildi.

Kaynak: Yol tv

Editör: TE Bilişim