Gazete Emek- İstanbul’da faaliyet gösteren üniversiteler, Türkiye’de ilk korona virüsü vakasının görüldüğünün açıklanmasının ardından eğitimlerine ara vermeye ya da uzaktan eğitime geçmeye başladı. İstanbul Kadir Has Üniversitesi’nden öğrencilere ve çalışanlara gönderilen açıklamada, 6-10 Nisan arasında yapılacak bahar dönemi yarı yıl tatilinin tedbir nedeniyle bugün öğleden itibaren başlayarak 20 Mart’a kadar süreceği duyuruldu. Açıklamada derslerin 23 Mart Pazartesi başlayacağı belirtildi. 11 Mart – 30 Nisan tarihleri arasına planlanan ulusal ve uluslararası tüm etkinlikler de iptal edildi.

BAHÇEŞEHİR UZAKTAN EĞİTİME GEÇTİ

Bir önlem haberi de Bahçeşehir Üniversitesi’nden geldi. Üniversite yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Eğitim-Öğretim sürecimizin aksamaması için 16-30 Mart tarihleri arasında tüm derslerimizi online platformlarda devam ettirme kararı almış bulunmaktayız. Online derslerimizin programını hafta sonu itibariyle duyuruyor olacağız” ifadeleri yer aldı. Bahçeşehir Koleji de online eğitime geçmek için altyapı çalışmalarını tamamladığını duyurdu.

BOĞAZİÇİ BAHAR TATİLİNİ ÖNE ÇEKTİ

Boğaziçi Üniversitesi 20-26 Nisan tarihleri arasında planlanan bahar tatilini korona virüs önlemleri çerçevesinde 16- 29 Mart tarihleri arasına aldı.

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ’NDEN “SANAL SINIF PLATFORMU”

Uzaktan eğitime geçen yüksek öğretim kurumlarından biri de Nişantaşı Üniversitesi oldu. Üniversite senatosu korona virüse karşı alınan ve alınacak tedbirleri değerlendirmek üzere olağanüstü toplandı. Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, “Hem bilgisayar hem de mobil cihazlar üzerinden uzaktan canlı ders yapılmasına imkan veren sanal sınıf platformumuzla öğrencilerimizin eğitim-öğretimleri aksamayacak” dedi.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim