Gazete Emek - Sanatçı Şener Şen koronavirüse yakalandı Sanatçı Şener Şen'in yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi.

ANKA'nın aktardığına göre, evde iki gün süreyle solunum sıkıntısı çeken ve ateşi çıkan Şen, doktorunun isteği üzerine test yaptırdı.

Covid-19 testi pozitif çıkan Şener Şen, özel bir hastanede gözlem altına alındı. 78 yaşındaki Şener Şen'in tedbir amacıyla hastaneye yatırıldığı, genel durumunun iyi olduğu belirtildi.

ŞENER ŞEN KİMDİR?

26 Aralık 1941 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. Sanat hayatı İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda sahneye çıkarak başladı.

Radyo tiyatrolarında oynadı. Ancak tiyatrodan elde ettiği kazanç yetmediği için sinemaya girmek zorunda kaldı.

Sinemaya ilk adım attığı yıllarda figüranlık dahil her işi yaptı. Kariyerinde dönüm noktası 1975 yılında Ertem Eğilmez'in filmi Hababam Sınıfı'ndaki ‘'Badi Ekrem'’ tiplemesi oldu.

Aynı filmde İnek Şaban tiplemesi ile ün yapan Kemal Sunal ile müthiş bir ikili oluşturdu ve o yıllarda büyük gişe hasılatı yapan Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Tosun Paşa, Kibar Feyzo, Çöpçüler Kralı ve Davaro gibi filmlerde oynadı.

Yönetmenliğini Yavuz Turgul'un yaptığı Gönül Yarası (2005) filmindeki emekli öğretmen Nazım rolüyle 42. Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu ödülü'nü kazandı. Senaryolarını Yavuz Turgul'un yazdığı, "nesli tükenen bir kabadayıyı" canlandırdığı Kabadayı (2007) ile başrollerini Çetin Tekindor ve Cem Yılmaz'la paylaştığı Av Mevsimi (2010) en son rol aldığı filmler oldu.

Kaynak : BirGün

Editör: TE Bilişim