Gazete Emek- Van'ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerler tarafından gözaltına alındıktan 2 gün sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altında oldukları ortaya çıkan ve helikopterden atıldıkları belgelenen 7 çocuk babası Servet Turgut’un (55) hayati tehlikesi devam ediyor. Dün savcılık kararıyla zorla askeri hastaneye götürülen 8 çocuk babası Osman Şiban (50) ise Mersin’e götürüldü. 
 
Van Valiliği’nin olaydan 11 gün sonra yaptığı açıklamada, Turgut’un "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı esnada kayalık alanda düştüğü ve bundan kaynaklı yaralandığı ileri sürüldü. Olay gününe tanıklık eden Osman Şiban’ın kardeşi Cengiz Şiban, Servet Turgut’un tarlasında saman topladığı sırada askerler tarafından gözaltına alındığını, ağabeyi Osman Şiban’ın ise birlikte çay içtikleri sırada gözaltına alındığını dile getirdi. Valilik açıklamasını yalanlayan Cengiz Şiban, helikopterden atılan iki kişinin de gözaltına alındığı sırada sağlıklarının yerinde olduğunu ve bu şekilde helikoptere bindirildiğini kaydetti. 
 
"İLK OLARAK KÖYE GETİRDİKLERİNDE VÜCUDUNDA HİÇBİR İZ YOKTU"
 
Askerlerin ilk olarak gözaltına aldıkları Servet Turgut’u köye getirdiklerinde vücudunda hiçbir yaranın olmadığını vurgulayan Şiban, şöyle devam etti: “Silahın namlusunu Servet’in sırtına dayamışlardı. Askerler Servet’i getirdiklerinde vücudunda herhangi bir yara yoktu. Osman’ı da alıp helikoptere bindirip götürdüler. Yani 2 kişi de helikoptere kadar sağlam bir şekilde götürüldüler. Benim gördüklerim bunlar ve ben bunları gözlerimle gördüm. Abimi aldıklarında ben oradaydım. 3 gün sonra akrabalarımıza ulaştığımızda yoğun bakımda olduklarını öğrendik.” 
 
Şiban, sorumluların yargılanmasını istedi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: TE Bilişim